Başbuğ Alparslan Türkeş, anılıyor


 

     ARAMIZDAN AYRILIŞININ 28.YILINDA RAHMETLE ANIYORUZ  

   Türk Milliyetçiliği’nin Önderi” Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’i, 4 Nisan 1997’de aramızdan ayrılarak Hakk’a yürüyüşünün 28.Yıldönümünde rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz!.     

    Alparslan TÜRKEŞ, 25 Kasım 1917’de Lefkoşe’de doğdu. Büyük dedesi Arif Ağa Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinin Yukarı Köşgerli Köyünden Kıbrıs’a göç ederek buraya yerleşmiştir. Kıbrıs’ın İngilizler tarafından işgali üzerine İstanbul’a göç ettiler.

    1939’da Harp Okulu’ndan mezun olup orduya katıldı.

    1940’da Isparta’da Muzaffer Hanım’la olan evliliğinden Ayzit, Umay, Selcen, Sevenbige (Çağrı) ve Yıldırım Tuğrul adlı çocukları dünyaya geldi. 1974’de Muzaffer Hanımın vefatı üzerine 1976 yılında Sevâl Hanım’la olan evliliğinden Ayyüce ve Ahmet Kutalmış adlı iki çocuğu olmuştur.

    3 Mayıs 1944’de Türk Milletinin ve Devletinin bekası fikrine sahip aydınlar ve onların izindeki gençler, basın ve üniversite kadrolarına sızan ve “kendilerini Cumhuriyetin gerçek sahibi” diye gösteren dönme-devşirme ittifakının oyunlarına karşı ideolojik tavrını koyarak

Ankara’da bir yürüyüş yaptılar. Yürüyüşten sonra tutuklanan bir grup “Milliyetçi aydın” hakkında “Türkçülük-Turancılık Davası” başlar. Genç Üsteğmen Alparslan TÜRKEŞ de bu aydınlar arasında olup, verilen ceza “Askeri Yargıtay” tarafından bozularak beraat eder.

    27 Mayıs 1960 Askeri Darbesi sonrası 13 Kasım 1960 ‘da 13 arkadaşıyla “Mili Birlik Komitesi”nden çıkarılan “14’ler”den biri olarak 19 Kasım 1960’da Hindistan Yeni Delhi’ye, dava arkadaşı Muzaffer Özdağ ise Japonya’ya gönderildiler.

   23 Şubat 1963’de yurda döndü ve 1 Ağustos 1965’de CKMP’nin “Genel Başkanlığı”na seçildi. Şubat 1969’da CKMP’nin Adana kongresinde partinin ismi Milliyetçi Hareket Partisi olarak değiştirilerek amblemi “Üç Hilâl” oldu.

    “14’ler”den dava arkadaşı Muzaffer Özdağ ile birlikte hareket ederek, “DOKUZ IŞIK” doktrini ile Türkiye’nin tam bağımsızlığı ve yükselişini amaçlayan “Toprak Reformu”nun yapılarak, toraksız köylülere toprak dağıtılmasını ilk defa onlar savundular.

   “DOKUZ IŞIK” doktrini, CKMP’nin 1969’daki kongresinden itibaren MHP’nin programının temelini oluşturdu. “DOKUZ IŞIK” Doktrini, kapitalizm, liberalizm ve komünizm olmak üzere yabancı doktrinler ve yönetim sistemlerine karşı bağımsız son Türk devletini koruyabilmek için, millî bir görüş etrafında birleşmek için ortaya konmuştur.

   Ancak, küresel güçler ve onların Türkiye’deki uşakları, Başbuğ’un ve “milliyetçilerin” tek başına iktidara gelmesine engel olmuşlardır!.

   Başbuğum! Mekânın Cennet olsun!.. 

ALİ PAMUKSÜZER

                                                                

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder