TARSUS SAĞLIK-SEN DR. ERTAN ATABEY'E YAPILAN SALDIRIYI KINADI


Tarsus Sağlık-Sen  Tarsus Devlet Hastanesinde görevli  Acil Tıp Uzmanı uzmanı Dr. Ertan ATABEY'e hasta tarafından yapılan sözlü ve fiili saldırıyı kınadı.
Tarsus Devlet Hastanesi  ana binası önünde  toplanan  Tarsus Sağlık-Sen  başkan ve üyeleri ile devlet hastanesinde görevli sağlık çalışanları, düzenledikleri basın toplantısı ile sağlık çalışanlarına  yapılan saldırıyı şiddetle kınadılar.
Sağlık-Sen Tarsus  İlçe Başkanı  Mustafa Saygı  konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Sağlık çalışanlarımızın ,son günlerde ,gerek tedavi olmak için hastaneye gelen hasta, gerekse de hasta yakınları tarafından maruz kaldıkları sözlü  ve fiili şiddetin boyutlarının artarak devam etmesi ürkütücü ve bir o kadar da endişe vericidir.'' dediği konuşmasına devamla şunları söyledi:
''Hastanemiz acil servisinde görevli Acil Tıp uzmanı Dr. Ertan ATABEY hasta tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğrayarak, yaralanmıştır.
Her kim tarafından ve her ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili hain saldırılar, aslında sağlık çalışanlarına değil, insanımızın top yekün sağlığına yapılmış bilinçsiz ve ahmakça , kabul edilemez ve affedilemez çirkin hareketlerdir.
Kendisini veya yakınını iyileştirmek için var gücüyle çalışan sağlık çalışanlarına sözlü fiili şiddet uygulamak , akli muhakeme ve vicdani muhasebe içinde olanların asla yapmayacağı ve yapamayacağı   hastalıklı bir tavırdır.
Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu zamanlarda hastaların şifa bulması derdinde olan sağlık çalışmalarımıza yapılan bu saldırılar yüreğimizi daha da kanatmaktadır.
 Doktorumuza yapılan saldırıyı kınamaktan daha ötesine yapması için ilgili bakanlıklarının yapacağı çalışmalarının takibinde olacağımıza taahhüt ediyoruz. Az öncü de değindiğim gibi kutsal değerlerden nasibini almadığını düşündüğümüz bu ve benzeri kişilerin cezalandırılması için her kurumu hem sorumluluğu her kesi göreve davet ediyoruz. Artık sözde kalmasını istemediğimiz sağlıkta şiddetin cezasız kalması durumunda bu olayların büyüyerek toplumsal bir olay haline dönüşmesinden endişe ederken artık kendini güvende hissetmeyen sağlık çalışanlarını görevlerinden ayrılmaları gibi bir durumla da karşı karşıya kaldığımızı üzülerek söylemek isteriz.
Sağlık sen camiası olarak doktorumuz Ertan ATABEY yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, tüm sağlık camiası olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.  Dün olduğu gibi, bugünde sağlık çalışanlarının hep yanlarında olduk, yarınlar da da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bir daha böyle olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz''  

                                                                        


0 Yorumlar

Yorum Gönder