4. TARSUS FELSEFE FESTİVALİNE MİZAH DAMGA VURDU

Aratos Felsefe Dergisinin düzenlediği 4. Tarsus Felsefe Festivali yapıldı. Tadeka binasında yapılan festivalde bu yıl mizah ve felsefe ilişkisinin ele alındı.

Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık yaptığı açılış konuşmasında, 7 Aralık 1979’da evinden üniversiteye ders vermek için çıkıp otobüs beklediği durakta faşistlerce öldürülen Tarsuslu bilim insanı, sosyolog Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil, Aratos Felsefe Dergisi Yayın Kurulu Üyesi Prof. Dr. Uluğ Nurku ve Prof. Dr. Afşar Timuçin’i anıldı.

“Ülkenin içinden geçtiği gerici ve karanlık dönemden felsefe ve doğru sınıfsal siyasi tercihlerle çıkılacağını belirten Uğur Pişmanlık, “Felsefe olmadan aydınlanma olma” diye konuştu.

Uğur Pişmanlık daha sonra projeksiyonda “Felsefe Karikatürleri Gösterisi” sunarak karikatüristlerin ve karikatür sanatının felsefe ve toplum arasındaki ilişkiyi ve bakış açılarını yorumladı.

Daha sonra, Mersin Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erdem Çiftçi ise “Felsefe Tarihinde Mizah” başlıklı bir konuşma yaparak, antik çağ filozoflarından Platon, Aristoteles, Sokrates’den 20. yüzyıla kadar çeşitli filozofların komedya, gülmece ve mizah konusundaki görüşlerini ve mizahın bu filozoflarca tanımını örneklerle anlattı.

Tarsus’tan gelen felsefe severlerle birlikte Mersin’den Mezitli Kent Konseyi Felsefe Topluluğun da katıldığı 4. Tarsus Felsefe Festivali ilgi gördü.

Aratos dergisi kurucusu Uğur Pişmanlık, başta 20 yıldır devam eden dergi yayıncılığıyla birlikte Tarsus Felsefe Festivali’ni gelenekselleşerek sürmeye devam edeceğini ve Tarsus’un bir felsefe kenti olması için çabalayacaklarını ifade etti.

 




 

0 Yorumlar

Yorum Gönder