Büyükşehir’den hem sağlıklı, hem de eğlenceli etkinlik


 Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kadın Sağlığı Danışma Merkezi ve Tarsus Atatürk Parkı Sağlıklı Yaşam Danışma Merkezi’nin psikolojik destek, diyetisyen ve fizyoterapist hizmetlerinden yararlanan vatandaşlar hem sağlıklı, hem de eğlenceli etkinlikte bir araya geldi. Kuyuluk Tabiat Parkı’nda düzenlenen sağlıklı yaşam etkinliğinde, yürüyüşten nefes egzersizine kadar birçok aktivite gerçekleştirildi. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kadın Sağlığı Danışma Merkezi ve Tarsus Atatürk Parkı Sağlıklı Yaşam Danışma Merkezi’nden faydalanan vatandaşlara yönelik bir etkinlik düzenlendi. Mezitli ilçesi Kuyuluk Tabiat Parkı’nda düzenlenen sağlıklı yaşam etkinliğinde, yürüyüşten nefes egzersizine kadar birçok aktivite gerçekleştirildi.
 
Büyükşehir’den hem sağlıklı, hem de eğlenceli etkinlik
Büyükşehir Belediyesi’nin Kadın Sağlığı Danışma Merkezi ve Tarsus Atatürk Parkı Sağlıklı Yaşam Danışma Merkezi’ndeki psikolojik destek, diyetisyen ve fizyoterapist hizmetlerinden yararlanan vatandaşlar hem sağlıklı, hem de eğlenceli etkinlikte bir araya geldi. Servislerle piknik alanına gelen misafirler, temiz havada önce yürüyüş etkinliği yaptı.
 
Sağlıklı Yaşam Danışma Merkezleri’nin diyetisyenlerinden beslenme ile ilgili bilgiler alan misafirler, ardından psikologlar eşliğinde bir etkinlik yaptı. Tüm katılımcılar, kağıtlara kendi içlerinde yaşadığı sorunu yazdı ve karışık olarak okundu. Hem katılımcılar hem de psikologlar, yazılanlara göre çözüm önerilerinde ve tavsiyelerde bulundu. Fizyoterapistler nefes egzersizi ve fizik tedavi hareketleri yaptırdı. Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nden (KETEM) gelen görevliler ise rahim ağzı, meme ve kolon kanseri ile ilgili bilgilendirmede bulundu ve broşür dağıttı.
 
 

0 Yorumlar

Yorum Gönder