Mersin’de DEAŞ Üyesi 7 Şüpheli Gözaltına Alındı


Mersin'de, terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları iddia edilen 7 şüpheli gözaltına alındı. 1 şüpheli şahsın da yakalama çalışmaları devam ediyor.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü DEAŞ mensuplarının eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Haklarında geçmiş dönemde silahlı olarak faaliyet yürüttükleri, örgütün ideolojisi doğrultusunda hareket ederek çatışma bölgelerine eleman kazandırmaya yönelik çalışmalarda bulundukları ve örgüt mensubu şahısların illegal yollardan sınır geçişlerine aracılık ettikleri tespit edilen 7 şüpheli şahısla yönelik Özel Harekat Polislerinin de destek verdiği operasyon yapıldı.

7 şüpheli şahıs gözaltına alındı 1 şüpheli şahsın 12.01.2024 günü deport edildiği anlaşılmış olup 1 şüpheli şahsın da yakalama çalışmaları devam ediyor.

Operasyon neticesinde şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda; 21 BİN 500 Suriye lirası, 800 Euro, 23 Bin100 ABD Doları ve çok sayıda örgütsel materyal ele geçirildi.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder