‘Evimiz Atölye’ projesi kapsamında oyuncak yapım atölyesi tamam


 MERSİN-HABER- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, ‘Elde Var Yetenek, Evde Var Ekmek’ sloganıyla yürütülen, ‘Evimiz Atölye’ projesi kapsamında oyuncak yapım atölyesini tamamlayarak sertifika alan kadınlarla bir araya geldi.

 

‘Evimiz Atölye’nin çok önemli bir proje olduğuna işaret eden Seçer, “Çünkü işin içinde kadın, el emeği, alın teri, göz nuru, o alın teriyle evimin geçimine katkı yapayım anlayışı var. Onun için çok kutsal bir iş” dedi.

 

Atatürk’ün, ‘Vatanın en çok seven vazifesini en iyi yapandır’ sözünü hatırlatan Seçer, vatanını sevdiğini ve sevgisini de çalışarak gösterdiğini ifade etti.

 

Mersin’de her bölgeden insanın yaşadığını ve insanlara hizmet ederken hiçbir ayrım gözetmediklerini vurgulayan Seçer, “Belediye Başkanı vatandaşın babasıdır, abisidir, kardeşidir, annesidir, ablasıdır. Nasıl bir anne ve bir baba evlatları arasında ayrım yapmazsa vatandaşı arasında da yapmaz. Gülnar da yaşayan da Tarsus’ta yaşayan da benim yurttaşımdır, kardeşimdir” dedi.

 

Kadınlara yönelik hizmetler hakkında da bilgi veren Seçer, “Kadın çalışsın, kadın üretsin istiyoruz” diye konuştu.

 

Bir siyasetçi olarak halkın desteğinin kendisine her daim güven verdiğine dikkat çeken Seçer, “Halkın desteğini ne kadar arkamda bulursam o kadar çok kendime güvenirim. O kadar çok güzel ve cesur işler yaparım. Derim ki; ‘Benim arkamda halk var halk. Mersinli yurttaşlarımız, hemşerilerimiz var’  dedi.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, ‘Elde Var Yetenek, Evde Var Ekmek’ sloganıyla yürütülen, ‘Evimiz Atölye’ projesi kapsamında oyuncak yapım atölyesini tamamlayan kadınlarla sertifika töreninde bir araya geldi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Gönüllüler Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin de paydaşı olduğu ‘Evimiz Atölye’ projesi kapsamında 9 mahalleden 456 kadın üretimin bir parçası olmanın mutluluğunu yaşadı. Projeden bugüne kadar 1932 kadın faydalandı.

 

Programa Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, CHP Yenişehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuray Emre, CHP Mezitli İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Coşkun, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, mahalle muhtarları ve kadınlar ile çocukları katıldı.

 

Başkan Seçer: “Kimsesizlerin kimsesi devlettir, belediyedir”

Programda konuşan Başkan Seçer, Mersin’in güzel bir şehir olduğunu belirtip  kadınlara seslenerek, “Çocuklarınızla, ailenizle huzurlu bir şekilde yaşıyorsanız hem Mersin’i güzelleştirirsiniz, hem gelenler memnun ayrılır, herkes mutlu ve huzurlu yaşar. Hepimizin çabası bir damla mutluluk için” dedi. Mersinlileri mutlu etmek için çalıştıklarını ifade ederek sosyal belediyecilik vurgusu yapan Seçer, “Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir. Bu çok kutsal bir sözdür. Komşumuz aç kalmasın ama belki hastadır, işsiz kalmıştır, bir problemi vardır. Kimsesizlerin kimsesi kimdir? Devlettir, belediyedir, bakanlıklardır, cumhurbaşkanıdır, bakandır. Devlet babamızdır, devlet anamızdır” diye konuştu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder