Turizm Fakültesi Rehberlik Bölümü öğrencileri Tarsus’ta

TARSUS-HABER- Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Rehberlik Bölümü öğrencileri Tarsus’u gezdi. Tarsus’tan da  Bahşende Diren hanımın yer aldığı grup önceki gün Mersin’den Tarsus’a tren yolculuğu yaparak geldi.

Mersin Üniversitesinden Alper Duran ve Burhan hocanın  denetiminde düzenlenen geziye 50'ye yakın turizm fakültesi öğrencisi katılarak bir nevi görsel staj yapmış oldular.

4 yıllık öğrenimin son yılına giren turizm Fakültesi Rehberlik bölümü öğrencileri, Tarsus’ta Kleopatra kapısı, St. Paul kuyusu ve kilisesi, Amerikan Koleji, Antik Yol gibi tarihi ve turistik merkezleri ziyaret ederek Tarsus hakkında bilgi aldılar. Tarsus'a özgü kebap, humus,fındık lahmacunu gibi yiyeceklerden tattılar.

ELİF HATUN'DA KAHVE KEYFİ

Daha sonra Elif Hatun Konağını ziyaret eden öğrencilere Tarsus Turizm Derneği (TARTUD) Başkanı Yeşim Sancaktar İçgören kahve ikram ederken, Tarsus’ta ev sahipliği yapan Bahşende Diren ise Tarsus'a özgü Mamül ikramında bulundu.

Öğrenciler için faydalı ve tecrübe kazandıran bir gezi olurken, kentimize gelen öğrenciler mutlu ve memnun bir  şekilde ayrıldılar.  Aynı grup zaman zaman Mersin’in diğer ilçelerine de gezi düzenlenerek bilgilendirilecekler ve mezun olduklarında   rehber olacaklar, turizmimize katkıda bulunacaklar. 

HABER- YAKUP BONCUK





 

0 Yorumlar

Yorum Gönder