ÇAMLIYAYLA’DA İĞNE OYASI FESTİVALİ BAŞLADI


 Çamlıyayla ve Toroslar  Belediyeleri tarafından, bu yıl 7’ncisi düzenlenen Çamlıyayla İğne Oyası Festivali dün başladı.

Mersinliler, Toroslar ve Çamlıyayla İlçelerinde 2 gün boyunca sergiler, halk oyunları, defile, konserler ve etkinliklerle buluşarak, sanat dolu bir festivalin tadını çıkaracak.

 Mersin’de el emeği göz nuru ile üretilen iğne oyalarının dünyaya tanıtılmasının amaçlandığı festivalin ilki; dün Çamlıyayla İlçesi’nin Zevzek Tepesi’nde yapıldı.

TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Selma Geçer ile Mersinli Halk Müziği sanatçısı Gürhan Ötün  sahne aldı.

Toroslar İlçesi’nde Ayvagediği Mahallesi’nin köy meydanında 13 Ağustos Pazar günü düzenlenecek etkinlikler de saat 10.00’da başlayacak. Festival, saat 19.00’da gerçekleştirilecek olan TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Selma Geçer ile Mersinli Halk Müziği sanatçısı Gürhan Ötün’ün konserleriyle son bulacak.


“FESTİVALİMİZE HERKESİ BEKLİYORUZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Kadınlarımız hem üretime hem de ev ekonomisine katkı sunuyorlar. Onları bu çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Biz Toroslar Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz bu festivallerle kadınlarımızın el emeği göz nuru ile ürettikleri ürünleri daha profesyonel bir şekilde dünyaya tanıtmak istiyoruz. Girişimciliği her zaman destekleyeceğiz. Tüm hemşehrilerimizi festivalimize bekliyoruz” dedi.

 

Çamlıyayla Belediyesi ve Toroslar Belediyesi ortaklığında 7.Geleneksel Çamlıyayla İğne Oyası Festivalimiz büyük bir coşkuyla başladı.

Zevzek tepesi Şölen alanımızda il, ilçe Protokolü ve vatandaşlarımızın katılımları ile gerçekleşti. Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a İlçe Kaymakamı Fatih Adıgüzel'e Ülkü Ocakları Mersin il Başkanı Emre Celal Gül ve kıymetli sanatçılara hediye takdiminde bulundu.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder