Büyükşehir’in 63 birimi Sıfır Atık Belgesi kazandı


 

MERSİN-HABER- Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında birimlerine kurduğu atık ayrıştırma üniteleri sayesinde, tonlarca atığı kaynağında ayrıştırdı. Son 3 yıl içinde, hizmetler sonucu oluşan ambalaj ve plastik atıkların yanı sıra, bakım ve onarım faaliyetleri sonucu ortaya çıkan elektrik ve elektronik atıklar, toner, pil ve motor şanzıman yağları gibi toplam 730 ton atığın bertaraf ve geri dönüşümü sağlandı. Büyükşehir Belediyesi bu sayede, atıkların çevreye ve doğaya zararını minimuma indirmiş oldu.

  

Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında birimlerinden çıkan tonlarca atığın bertaraf ve geri dönüşümünü sağladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Sıfır Atık Sistemi’ne kayıt olan Büyükşehir Belediyesi, birim ve yerleşkelerine koyduğu atık ayrıştırma üniteleri ile son 3 yılda toplam 730 ton atık ayrıştırdı. Ayrıştırılan atıklardan biyobozunur atıklar bertaraf edilirken, kağıt, plastik ve bakım onarımdan çıkan tüm atıklar geri dönüşüme gönderildi. Büyükşehir Belediyesi bu sayede, tonlarca atığın doğaya ve çevreye olumsuz etkilerini en aza indirdi.

 

Büyükşehir’in 63 birimi Sıfır Atık Belgesi kazandı

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2019 yılında yayınlanan Sıfır Atık Yönetmeliği’nin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sıfır Atık sistemine dahil oldu. Büyükşehir Belediyesi; bünyesinde hizmet veren birim ve yerleşkelere, atık ayrıştırma üniteleri ve ekipmanları yerleştirerek personelin bu konuda eğitim almasını sağlarken, 63 adet birim ve yerleşkeye de temel seviye Sıfır Atık Belgesi kazandırdı. Yeni kurulan hizmet birimlerinin de temel seviye Sıfır Atık Belgesi alabilmesi için işlemler devam ediyor.

 

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder