“Kır Çiçekleri” projesi kapsamında yetişen sporcuların başarısı


 

MERSİN-HABER- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, kız çocuklarına ve spora verdiği değer ve önemle ortaya çıkan “Kır Çiçekleri” projesi kapsamında yetişen spora yetenekli kız çocukları, başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor.

Sporcu kızlar il ve il dışında önemli dereceler elde etti

Büyükşehir Belediyesi’nin “Kır Çiçekleri” projesi kapsamında, eğitim hayatlarına yatılı olarak devam eden 33 kız öğrenci, katıldıkları yarışmalarda aldıkları şampiyonluklarla ve önemli derecelerle geleceğin de şampiyonları olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Özellikle Mersin’in kırsal kesimlerinde yaşayan ve değişik spor branşlarında yetenekli olan kız çocuklarının seçildiği proje sayesinde, öğrenciler hem akademik hayatlarına hem de spor hayatlarına istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Büyüdükçe başarıları da büyüyen her kır çiçeğinin hedefi, ülkeyi temsil eden başarılı birer kadın sporcu olmak. İl ve il dışında katıldıkları yarışmalarda ter döken Kır Çiçekleri, bugüne kadar çok sayıda takım şampiyonluğu ve onlarca dabireysel derece elde etti.

Gökayaz: “Bu çocuklarımızdan birçoğunu milli takımlarda göreceğiz”

3 yıl önce başlayan Kır Çiçekleri projesihakkında değerlendirme yaparak, amaçlarının özellikle kırsaldaki spor yeteneği olan kız çocuklarını aynı çatı altında toplamak, eğitim hayatlarının yanında onlara sportif olarak da alışkanlıklar kazandırmak olduğunu belirtenGençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz,“Şu anda mevcutta 33 öğrencimiz var. 23’ü atletizm branşı ile uğraşıyor.Şu anda aslında atletizm, bizim lokomotif branşımız. Geriye kalan öğrencilerimiz halter ve tekvando branşlarında çalışmalarına devam ediyorlar. Burada amaç ortaokuldan itibaren çocukları kendi yaptığımız yetenek taramasıyla seçmek, ondan sonra da çocuklar adına güzel bir başarı elde etmek.3 yıl sonra bu çocuklarımızdan birçoğunu milli takımlarda göreceğiz. Önümüzdeki ay Türkiye Şampiyonaları var. Okullar arası yarışmalar da olacak” dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder