Tarsus Borsa Personellerine Deprem Eğitimi Verildi


 TARSUS-HABER- Tarsus Ticaret Borsası, 6 şubat tarihinde yaşanan ve tüm ülkemizi yasa boğan deprem sonrasında deprem farkındalığını oluşturmak ve deprem bilincini artırmak amacıyla Borsa personellerine “DEPREM EĞİTİMİ” aldırdı. 

Eğitimler konusunda Borsadan yapılan açıklama da ; 

“Borsa olarak gerçekleştirdiğimiz bu tür eğitimlerle afete hazır bilinçli bireyler oluşturmayı hedefliyoruz. Yıllardır güncel olarak bu tür eğitimler borsa personellerimize veriliyor. Bugün ki eğitimde ise, Deprem ve Afet bilinci kültürüne sahip bireylerin sorunun değil çözümün bir parçası olmasına yönelikti. Eğitimde afet öncesi, afet anı ve afet sonrası olmak üzere üç temel başlıkta konular işlendi. Bölgemizde afete dönüşebilecek en önemli tehlikenin deprem olduğu bilinci ile bir acil durum planımızda bulunmaktadır. Nisan ayı içinde 2 gün süreli ve 3 yıl geçerliliği olan sertifikalı İLK YARDIM EĞİTİMİ ve Mayıs ayında ise alınan bugün personellerimize verilen eğitimi daha kapsamlı tutarak DEPREM EĞİTİMİ VE TATBİKATI şeklinde gerçekleştireceğiz. Bütün Borsa üyelerimizi ve çalışanlarını yapılacak bu eğitimlere davet ediyoruz.” 

Temel prensip olarak  ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketi ile hayata tutun mottosunun vurgulandığı eğitimde, “Temel Afet Bilinci ve Deprem” konularında personeller bilgilendirildi. 

Dünya’da uzun yıllardır afetle iç içe yaşamış toplumlar bile deprem felaketleri ile baş edemediği ifade edilen eğitimde, yapısal ve coğrafi mekanların önemine değinilerek, deprem anında yapılması gerekenler, ev, iş yeri gibi kapalı mekanlarda alınması gereken önlemler, deprem çantası hazırlığı, kapalı mekanlardan çıkışın sağlanması, deprem sonrası afet bilinci, yardımlaşma ve kurtarma konuları anlatıldı. Eğitimleri tamamlanan Borsa personelleri kazanımlarının değerlendirilmesini eğitim sonrası yapılan sınavla tamamladılar. 

0 Yorumlar

Yorum Gönder