CNR EXPO Bin Kişinin Konaklayacağı Şekilde Hazırlandı /Mersin Haber

CNR EXPO Bin Kişinin Konaklayacağı Şekilde  Hazırlandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi, depremzedeler için tahsis ettiği Yenişehir Seyfi Alanya Spor Salonu’nda 7/24 hizmet vererek yaralara bir nebze merhem olmaya çalışıyor. 

Depremzedeler için 3öğün yemekten çocuk bezine, diş fırçasından temiz havlusuna kadar hizmet veren ekipler, çocuklar içinde uzman öğretmenler eşliğinde rehabilite edici etkinlikler düzenliyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde bulunan Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu, Tarsus Gençlik Kampı’nda bungalovlar, Gençlik Kampı’nın açık alanına kurulan çadırlar, Berdan Konuk Evi ve anlaşma sağladığı bazı otellerde depremzedeler için barınma hizmeti veriyor. 

CNR EXPO fuar alanını da 1000 kişinin konaklayabileceği şekilde düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, yemek, ek gıda, yetişkin ve çocuk kıyafeti ve  bebek ürünleri desteği de veriyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sosyal medya hesabından attığı; “Deprem bölgesinden Mersin’e gelen vatandaşlarımızı, hazırladığımız geçici barınma yerlerine yerleştiriyoruz. Ancak çok sayıda gelen var ve acilen yeni yerler oluşturmalıyız. 

Uygun binası olanları, binalarını bize tahsis etmeye çağırıyorum. Gelin, bu yarayı hep birlikte saralım” tweeti ile sosyal medyadan kentin paydaşlarına destek çağrısında bulundu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder