Edirne'den Tarsus’ta Kurulan Mersin Agropak'a ziyaret

Edirne'den Tarsus’ta Kurulan Mersin Agropak'a ziyaret
 Edirne’den Türkiye’nin ilk Tarım İhtisas Teknoparkı olma özelliği taşıyan Mersin Tarım ve Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ne (Mersin Agropark A.Ş.) ziyaret. 

Edirne Valiliği koordinasyonunda Edirne de yapılması planlanan İhtisas Teknoparkın alt yapı ve fizibilite çalışmalarına kaynak oluşturması noktasında Tarsus ilçesi Alifakı ve Reşadiye mahallelerinde yaklaşık 800 dönüm arazi üzerinde kurulan Mersin Agropark’ı ziyarete gelen Edirne heyeti Tarsus Ticaret Borsası ev sahipliğinde ağırlandı. 

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer ile Agropark A.Ş. Yönetim kurulu başkanı Hakan Sefa Çakır'in eşlik ettiği Edirne heyetine yapılan bilgilendirmede Agropak’ın faaliyetleri, kapsamı, kuruluş aşamaları, sağladığı teşvik ve destekler anlatıldı. 

Türkiye'nin en hızlı yapılanmasına sahip Tarsus'ta kurulu Mersin AGROPARK bölgesi ziyaret heyetinde Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Trakya Üniversitesi Havsa MYO Müdürü Mustafa Tan, Edirne Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Salih Akbulut, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürü Adnan Tülek ile Edirne İl tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt’a yerleşke hakkında Mersin Agropark Mdr. Murat Hocagil tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı. 

Agropark’ın bölge ve Türkiye için önemine değinen Hocagil “Mersin AGROPARK bölgesi faaliyete geçmesiyle birlikte, Türkiye’nin tarımda uluslararası ölçekte söz sahibi olabilmesine imkân tanıyacak bir cazibe merkezi olacaktır” dedi. 


0 Yorumlar

Yorum Gönder