“Tarsus Fotoğrafçılar Maratonu” Sonuçları Açıklandı

“Tarsus Fotoğrafçılar Maratonu” Sonuçları Açıklandı
 Tarsus Belediyesi’nin “Tarsus Neden İl Olmalı? konusu ile Tarsus’un birbirinden harika doğal ve kültürel güzelliklerinin görsel arşivini oluşturmak, ulusal boyutta tanıtılmasını sağlamak ve bu yolla Türkiye fotoğraf sanatına katkı sağlamak amacıyla düzenlediği ‘Tarsus Fotoğrafçılar Maratonu’ sonuçları belli oldu. 525 eserin katıldığı yarışmada 7 fotoğraf seçici kurul tarafından ödüle layık görüldü. Yüzlerce fotoğrafçı Tarsus’un il olmasına dikkat çekti.

 

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen “Tarsus Fotoğrafçılar Maratonu” yarışma sonuçları açıklandı. Tarsus sınırları içindeki doğal, tarihi, turistik alanları ve kültürel yaşamı ön plana çıkararak, Tarsus’un tanıtılmasına katkı sağlamak, insanların fotoğraf sanatına ilgi duymasını ve organizasyon boyunca üretilecek fotoğraflar ile Tarsus’un görsel belleğini zenginleştirerek, günümüzü yarına taşımak amacıyla “Tarsus Neden İl Olmalı?” konusu düzenlenen yarışmada kazananlar belli oldu. 500’den fazla fotoğraf sanatçısının katıldığı yarışma sonunda Hilal Emnacarbirinci olurken İlknur Halıcı ikinci, Ömer Oğuz Çapanoğlu üçüncülük elde etti.

 

ÖDÜL TÖRENİ VE FOTOĞRAF SERGİSİ 27 ARALIK’TA DÜZENLENECEK

Ali Altın, Seyit Konyalı, Hasan Zer, Mansiyon ödüllerinin sahibi olurken, Serkan Sarıkefise Belediye Özel Ödülünü aldı. 27 Aralık 2022 Salı günü düzenlenecek olan fotoğraf sergisi ardından yarışmacılara ödülleri tören ile verilecek. Ayrıca yarışmada dereceye giren yarışmacıların fotoğraflarıyla birlikte yarışmaya katılan 30 fotoğraf sergilenmeye hak kazandı. Toplamda 84 bin TL ödül gecesi sahiplerine verilecek.

 

Yarışmanın kazananlarını belirleyen seçici kurulunda ise; Tarsus Fotoğraf Derneği Başkanı Altan Gökçek, Tarsus Fotoğrafçılar Odası Başkanı Cumali Taş, Fotoğraf Sanatçısı Prof. Dr. Erol Özer, Fotoğraf Sanatçısı Faruk Akbaş, Fotoğraf Sanatçısı, Yazar, Prof. Dr. Güler Ertan, Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu Başkanı Haluk Uygur, Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü, Tiyatro Yönetmeni, Yazar Nihat Çapar, Fotoğraf Sanatçısı, Yönetmen Mehmet Turgut ve Fotoğraf Sanatçısı, Grafiker Özlem Gün Bingöl yer aldı.

“MARATONA KATILAN TÜM YARIŞMACILARA TEŞEKKÜR EDİYOR, İL’LE DE TARSUS DİYORUZ”

Tarsus Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; “ Medeniyetler şehri Tarsus’umuzun il olması için hayata geçirdiğimiz “İl’le de Tarsus” projesi kapsamında düzenlenen “Tarsus Fotoğrafçılar Maratonu” sonuçlanmış olup, maratona katılan tüm yarışmacılara teşekkür ediyor, ödül kazanan yarışmacıları tebrik ediyor, İl’le de Tarsus diyoruz.” ifadelerine yer verildi.

 



0 Yorumlar

Yorum Gönder