Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Toplantısında gündem ’Uluslararası Tarsus Festivali” ve Tarsus’un Markaları oldu.


Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Toplantısında gündem ’Uluslararası Tarsus Festivali” ve Tarsus’un Markaları oldu.

 Olağan yönetim kurulu gündemlerinin ardından Tarsus’ta 4-5-6 Kasım tarihleri arasında yapılacak ‘’Uluslararası Tarsus Festivali’’ ve Tarsus’un Markalarının tanıtılması konusunda açıklamada bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, “Tarsus ‘un tarihi dokusuna, yerel üretimine ve kültürel mirasına yine Tarsus sahip çıkacaktır.” Dedi.

  Tarsus Ticaret Borsası olarak yerel ve yöresel ürünlerin korunması ve geleceğe taşınması içinde aktif projeler yürüttüklerini kaydeden Ali Seçer, “Bazı kentler, hiç gitmemiş olsak da bizi büyüler.  Bu şehirler tarifi zor bir sihre sahiptir. Sadece güzellikleri, tarihi özellikleri ya da mutfakları değildir onları çekici kılan, kendilerine has  enerjileri vardır. İşte kendine has enerjisi ile Tarsus’ta 4-5-6 Kasım tarihleri arasında yapılacak ‘’Uluslararası Tarsus Festivali’’ yerel, yöresel, coğrafi işaretli ürünlerimizin tanıtılması noktasında çok önemli. Tarsus’un birçok noktasında gerçekleşecek festivalde biz elimizdeki tarihi, kültürel mirası ve yerel ürünlerimizi Tarsus’un Markaları olarak tanıtmak için fırsat yakalamış olacağız. “ dedi.

 Tarsus Sarıulak Zeytini ve Tarsus Sarıulak Zeytinyağı’na coğrafi işaret tescili alarak özgünlüğünü koruduklarını ve ticari değerini artırdıklarını ifade eden Seçer, “İki ürünümüzde kentimizin en değerli ürünleri arasında yer alıyor. Özellikle zeytinyağımız dünyadaki bölgemize has bir çeşit olan yine coğrafi işaretli Tarsus Sarıulak Zeytini’nden yapıldığı için şifa olarak kullanılıyor. Bugün piyasada yeşil olarak satılan zeytinimizin paha değeri de her geçen gün yükseliyor ve üreticisini sevindiriyor. Bunun dışında 7 tane daha coğrafi işaretli ürünümüz var. İnşallah ‘’Uluslararası Tarsus Festivali’’ nde bu değerlerimizi ve markalarımızı da gerçek manada tanıtma fırsatı da yakalamış olacağız.” 

0 Yorumlar

Yorum Gönder