TADER Başkanı Özsu’dan ‘’Kadına Yönelik Şiddete Hayır'


 TARSUS-HABER- TADER Başkanı Özsu’dan ‘’Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’’ Mesajı…

Ankara Tarsuslular Derneği Genel Başkanı Semih Özsu; ‘’ 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, hayat hakları elinden alınmış tüm kadınlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum’’ dedi.

Semih Özsu mesajına şöyle devam etti; ‘’Aile kurumu ve toplum içerisinde çok önemli bir yeri olan kadın, hepimiz için birer anne, kız kardeş, eş ve evlattır. Hayatımızın her döneminde sevgi ve özveriyle bize destek olan kadınlarımız el üstünde tutulmayı hak etmektedir.

Ama ne yazık ki kadınlar, dünyanın her yerindeekonomik ve sosyal alanda saldırıya ve sömürüye uğramaktadır. Aile içi şiddet nedeniyle kadınlar öldürülmekte, darp edilmekte, fiziksel şiddete maruz kalmaktadır.Şüphesiz ki kadına yönelik şiddet yalnızca kadına değil aynı zamanda topluma da zarar vermektedir. Kadına yönelik şiddet insanlık suçudur.Unutmamalıyız ki: şiddeti öğrenerek doğmuyoruz, yalnızca miras bırakarak öğretiyoruz. Kadınların ayrımcılığa uğramadığı, hiçbir şiddete maruz kalmadığı bir dünyaya kavuşmak en büyük dileğimizdir.Bu sebeple evlatlarımızı sevgiyle büyütmeli, insan haklarının bilincinde, adaletli ve dürüst sağlıklı nesiller olarak yetiştirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle kadına yapılan her türlü şiddetin bitmesini, yerini sevgi ve saygının almasını temenni ediyor, tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada yaşamalarını diliyorum’’ dedi.

 

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder