'Diyabet' Konusunda Merak Edilen Tüm Sorular Yanıt Buldu


 TARSUS-HABER- Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun 'Dünya Diyabet Günü' dolayısıyla düzenlediği 'Sinsi Hastalık Diyabet Ve Yandaşları' konulu sunum Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti.

Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Nil Dinçer'in konuşmacı olarak katıldığı sunuma; İlçe Sağlık Müdürü Orhan Acehan, Sosyal Hizmet Müdürü Hüseyin Çelik, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Nil Dinçer sunumuna 'diyabetin' tanımını yaparak başladı. 'Diyabet'in tanısı, belirtileri, tedevi yöntemleri, hangi sağlık sorunlarına yol açtığı, kimlerde hangi sıklıkta görüldüğü, türleri, nasıl kontrol edildiği,' diyabet'e eşlik eden hastalıklar konularını teorik bilgileri ve sosyal yaşamdan örnekleri ile birlikte anlattı. Doğru beslenme, düzenli egzersiz ve stres yönetiminin 'diyabet' üzerindeki olumlu etkisine dikkat çekerek katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Çağımızın hastalığı 'diyabet' konusunda merak edilen tüm sorunların yanıt bulduğu sunum toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu.

Emine KUREN

0 Yorumlar

Yorum Gönder