Çukurova Üniversitesi Öğrencileri İle “Tarımda Örgütlenme” Dersinin Tarsus Ticaret Borsası’na Teknik İnceleme Gezisi


Çukurova Üniversitesi  Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü IV. Sınıf öğrencilerinin almakta olduğu “Tarımda Örgütlenme” dersinin teknik inceleme gezisi Tarsus Ticaret Borsasında yapıldı.

Yönetici Asistan – Muhasebe Memuru  Ezgi Fındık Güngör , Muamelat Memuru – Akreditasyon Sorumlusu Elif Köksal ,Dış Ticaret Uzmanı Pınar Alegöz ve TTB Lidaş Ziraat Mühendisi Ali Acıyiyen  tarafından öğrencilere kurumun tarihsel geçmişi, amacı, çalışma konusu ürünleri, üyeleri, üyelik şartları ürün alım satımı, borsa kavramı , tarımsal örgütlenme içerisindeki avantajları, URGE Projesi, ekonomik sosyal katkıları gibi birçok konuda ve Tarsus Ticaret Borsası Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Aş. Tanıtımı yapılarak, TÜRİB ve Elüs Sistemleri Hakkında da  bilgi verildi.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müge K. Davran eşliğinde gerçekleşen teknik gezi ve uygulamalı ders kapsamında bilgiler aktarıldıktan sonra Borsa Hizmet alanı ve TTB Lidaş alanı  gezdirildi.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder