CELAL HOCADAN ANLAMLI KONFERANS


 TARSUS-HABER- Ã‡aÄŸdaÅŸ YaÅŸamı Destekleme DerneÄŸi Tarsus Åžubesi Cumhuriyetin 99. Yıldönümünü anma etkinliÄŸi düzenledi.

(ÇYDD) Tarsus Åžubesi, Cumhuriyetin 99. Yıldönümünü daha farklı, amacına uygun, anlamlı ve etkili bir ÅŸekilde düzenlemek amacıyla bir konferans ve söyleÅŸi  gerçekleÅŸtirdi.

Asutay Ä°ÅŸ Merkezi Kent Konseyi Salonunda gerçekleÅŸtirilen etkinliÄŸe  Belediye Meclis üyesi ve Avukat  Ãœnzile  Kuru, ÇYDD baÅŸkanı Ferda Aras, Atatürkçü Düşünce DerneÄŸi Tarsus Åžube baÅŸkanı Gökhan Arkan ile STK temsilcileri katıldı.

 “Türkiye’nin ÇaÄŸdaÅŸlaÅŸma Devrim: Cumhuriyet” baÅŸlığı altında düzenlenen Konferans ve söyleÅŸinin sunumunu Atatürk Ä°lkeleri ve Ä°nkılap Tarihi, Türk Siyasal Hayatı, Türkiye’nin Ekonomik ve Toplumsal Yapısı ve Türk Yönetim Tarihi alanlarındaki özgün çalışmaları ve makaleleriyle de tanınan  Tarsus Akdeniz gazetesi  köşe yazarı ve akademisyen Öğr. Gör. Uzm. Celal Tezel yaptı..

Akademisyen Öğr. Gör. Uzm. Celal Tezel “ Türkiye’de Cumhuriyeti kuran bir kadro var. Cumhuriyetin ilanı bile en büyük devrimlerden biridir . Atatürk ve silah arkadaÅŸları 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyeti ilan ederek bu alanda bir devrim yapmışlardır. En iyi yönetim ÅŸekli Cumhuriyettir. Bizler yeni kuÅŸaklara Cumhuriyeti ve önemini daha iyi anlatmalıyız. Bence en büyük bayramlardan birisi Cumhuriyetin ilanıdır” dedi.

Tezel, Atatürk’ün “Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür” sözü ile kültür ve eÄŸitime büyük önem verdiÄŸini de belirterek herkesin Cumhuriyet ve kazanımlarına sahip çıkması gerektiÄŸini anlattı.

SöyleÅŸi ve konferans sonunda Tezel,  katılımcıların sorularını cevaplandırdı.  ÇYDD heyeti ise Tezel’e teÅŸekkür ederek çiçek verdi.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder