YENİŞEHİR BELEDİYESİNDEN ERKEK PERSONELE KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ


Mersin Yenişehir Belediyesi kadına yönelik şiddetle mücadele etmek ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla eğitimlerine devam ediyor.  Geçtiğimiz hafta üniversite öğrencilerine toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri veren Yenişehir Belediyesi son olarak erkek personellere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimleri verdi.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Mersin İl Eylem Planı çerçevesinde kadına yönelik şiddetle topyekün mücadele için toplumsal farkındalık ve duyarlılığın arttırılması amacıyla Mersin Yenişehir Belediyesi ve Yenişehir Sosyal Hizmetler Merkezi İl Müdürlüğü tarafındaneğitim düzenlendi. Yenişehir Belediyesi erkek personeline verilen eğitimlerle şiddeti önlemek adına farkındalık yaratılmak hedeflendi.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde iki grup halinde verilen eğitimlerde ilk olarak katılımcılara “Çocuklar arasında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması için Ailelerin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında hazırlanan “Bizim Ailede Olmaz” isimli kısa film izletildi.  Eğitimlerde kadına yönelik şiddetle mücadelede doğru bilinen yanlışlar ve yanlış bilinen doğrular da ele alındı. Eğitimde kadına yönelik şiddetin sadece kadınları ilgilendiren bir konu olmadığı ve şiddetin toplumsal bir sorun olduğu vurgulanan eğitimlerde şiddetin gerçek sevgi ile değil, kontrol ve güç ile ilişkilendirilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Avrupa Yerel Yaşamda Kadın – Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalayan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ayrıca Mersin Barosu ile ekonomik, fiziksel, cinsel ve psikolojik şiddet türlerine maruz kalan çocuk ve kadınlara hukuki, psikolojik ve sosyal destek verilmesi ile ilgili iş birliğiprotokolü de imzalamıştı. Yenişehir Belediyesi önümüzdeki süreçte de toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında çalışmalarına devam edecek.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder