TARSUS’TA PROJELER BİR BİR HAYATA GEÇİYOR


İnsan odaklı hizmet anlayışı ile altyapıdan eğitime, sosyal ve kültürel aktivite alanlarından hizmet binalarına kadar her alanda Tarsus’u geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçiren Tarsus Belediyesi, 2022 yatırım yılında projeleri birer birer hizmete sunmaya hazırlanıyor. Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın daha önce müjdesini verdiği projeler yakın zamanda vatandaşların hizmetine sunulacak. Okuma salonlarından, sosyal tesislere, yeni parklardan, tarım alanlarına, hizmet noktalarından, aile sağlık merkezlerine kadar birçok proje Tarsus’ta hayata geçiyor.

 Tarsus Belediyesi “Yatırım Yılı” ilan edilen 2022 yılında vatandaşların hizmetine sunulmak üzere hazırlıkları devam eden projelerde sona geldi. Bu kapsamda Tarsus Belediyesi’nin projeleri bir bir hayata geçiyor. Tarsus Belediyesi, sorumluluk alanında bulunan mahallelerde gerçekleştirdiği projelerle kentin geleceğine ışık tutan yatırımlar yaparken; eğitim, spor, sağlık ve sosyal belediyecilik alanında da yeni yatırımları kente kazandırmaya devam ediyor. Kentte kültürel hayatın canlanması, vatandaşın sağlık hizmetinden kolaylıkla faydalanması, toplumda okuma alışkanlığının geliştirilmesi ve kentte alışveriş için erişim sorunu yaşanmaması adına projeler hayata geçiriliyor. Nüfusu hızla büyüyen Tarsus’ta, insanların doğayla, çocukların oyunla buluşabildiği nefes alma noktaları olan parklar en çok talep edilen hizmetlerin başında geliyor. Şu an 24 park ve 35 koruluk olmak üzere toplam 110.122 metrekare yeşil alana sahip olan Tarsus’ta bu sayıyı artırmak ve vatandaşların taleplerini karşılamak için yeni park çalışmaları da hızla devam ediyor.

 YEŞİL ALAN VE PARKLAR KAZANDIRILIYOR

Tarsus Belediyesi tarafından mevcut parklarda periyodik olarak bakım, onarım çalışmaları devam ederken, şehre yeni parklar da kazandırılmaya devam ediyor. Hizmetler çerçevesinde; Yenice Mahallesi’nde Nergis, Evliya ve Özlüce Sokak’ta toplam 3 park, Kırklarsırtı ve Yarbay Şemsettin Mahallesi’nde Spor Parkı ve Futbol Sahası, Akşemsettin Mahallesi’nde Macera Parkı, Altaylılar Mahallesi’nde Mini Futbol Alanı, Kadelli, Yeşil, Kırklarsırtı ve Yeşiltepe Mahalleleri’nde Park, Altaylılar, Ferahim Şalvuz ve Ergenekon Mahalleleri’nde Koruluk,  Fahrettin Paşa Mahallesi’ne 2 koruluk, Bağlar Mahallesi’ne ise Engelsiz Park'ın kente kazandırılmak üzere çalışmaları tamamlanıyor. Yapımı devam eden parklarda da çalışmalar sürüyor. Paşalar Sekisi ’ne Yürüyüş ve Bisiklet Yolu, Kırklarsırtı Mahallesi’ne ise Yürüyüş Yolu ve Mahalle Parkı kazandırılacak.

TARIM ALANLARI ARTTIRILIYOR

Gerekli desteği ve dayanışmayı sağlayarak üretimi arttırmak, belediyeye ait arazileri tarım alanında değerlendirmek için de çalışmalar yapan Tarsus Belediyesi, üreticinin ve ürünlerin desteklenmesi için diğer tüm tarım alanlarının yanı sıra Gaziler Mahallesi’nde Zeytin Gen Koruma Alanı, Kırklarsırtı Mahallesi’nde tarım alanı, şelale karşısı mevkiinde ise mısır ekim alanı oluşturuldu.  Tarıma yönelik faaliyetler sürdürülüyor.

 KENTİN YAŞAM KALİTESİ YÜKSELTİLİYOR

Kente aile sağlık merkezleri, okuma salonları, kreşler ve sosyal tesis alanları da Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kente kazandırılıyor. Kentte yaşam kalitesinin artması hedefleniyor. Bu kapsamda Tozkoparan Zahit Mahallesi’nde Aile Sağlığı Merkezi ve Okuma Salonu, Şahin Mahallesi’nde Aile Sağlığı Merkezi Kreş ve Okuma Salonu, Şehitler Tepesi Mahallesi’nde Semt Pazarı, Altaylılar Mahallesi’nde Pazar Yeri, Yeşiltepe (Yeşilkuyu) Mahallesi’nde Gasilhane, Taşkuyu Mahallesi’nde Sosyal Tesis, Mithat Paşa Mahallesi’nde Pazar Yeri Parke ve Kirlik Mevkiinde ise Umumi Tuvalet Yapım İşi tamamlanıyor. Dedeler mahallesi, Kızılçukur ve kirlik mevkiine ise sosyal tesis kazandırıldı. Yol açma, döşeme ve asfalt çalışmaları da sürüyor.

HEDEF KIRSAL KALKINMA VE SAĞLIKLI, UCUZ GIDA

Ürünün değerinden satılmasını ve tüketicinin hem ucuz hem güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlayacak ortak bir pazarlama ve dayanışma ağı oluşturulması için çalışmalar yapan Tarsus Belediyesi, Ferahim Şalvuz ve Gaziler Mahallesi’ne Halk Market kazandırdı, Diğer mahallelerin yanı sıra Siptilli Çarşısı’na Halk Market, Halk Manav ve Halk Restoran’da kazandıran Tarsus Belediyesi, bünyesinde açtığı İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nün çalışmaları ile kent mobilyaları, fidan satış noktası ve Şehir Park Düğün Salonu ile kente fayda sağlamayı esas alıyor. Çalışmalarda sona gelinerek yakında vatandaşların hizmetine sunulacak.

0 Yorumlar

Yorum Gönder