TARSUS’TA ÇOCUKLAR CAMİDE BULUŞTU

TARSUS-HABER- Tarsus Müftülüğünce, Mevlîd-i Nebî Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla, ilçe müftülüğüne bağlı Buharalı Abdullah Efendi Cami’nde 4-6 Yaş grubu Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik “Cami Çocuk Buluşması” etkinliği gerçekleştirildi.

Hocalarının ve velilerinin refakatinde camiye gelen miniklerle sohbet eden Tarsus Müftüsü Ali Can, öğrencilere caminin mihrap, minber, kürsü ve müezzin mahfili gibi ana bölümleri ve işlevleri ile genel olarak camilerin diğer kısımları ve özellikleri ile ilgili seviyelerine uygun bilgiler verdi.

Tarsus Müftüsü Ali Can, Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler eğitiminin aileler ve çocuklar için önemine değindi. Çocuklara yeni şeyler öğrenip öğrenmediklerini soran Can; çocuklara “Örendiklerinizi evde annenize, babanıza ve kardeşlerinize anlatın” tavsiyesinde bulundu.

Camide serbestçe dolaşmalarına ve merak ettikleri bölümleri gezmelerine müsaade edilen çocuklar, camide balon uçurdu ve bir süre gönüllerince camide güle oynaya zaman geçirdi.

Programdan sonra çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Tarsus Müftüsü Ali Can, özellikle 2022 yılı vekaletle Kurban çalışmalarında başarılı çalışmalarından ve gerek cami hizmeti gerekse cami bünyesinde 4-6 yaş Kur’an Kuran Kursuna üç adet yeni sınıf kazandırma konusundaki gayretlerinden dolayı Türkiye Diyanet Vakfı’ndan gönderilen teşekkür belgesini Buharalı Abdullah Efendi Camii İmam-Hatibi Dinçer Yılmaz’a takdim etti.



 

0 Yorumlar

Yorum Gönder