Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Ali Seçer Buğday pazarı esnafı ile bir araya geldi


Bölgenin önemli tarım merkezlerinden olan Tarsus’un toptan ve perakende buğday, mısır, kepek ve kaba yem ihtiyacının karşılandığı Tarsus Buğday Pazar esnafı bu yıl sezonun iyi geçtiğini dile getirdiler. 

Pazar yeri esnaflarının taleplerinin değerlendirildiği toplantıda Borsa Başkanı Ali Seçer, “Buğday pazarımız perakende ticaretinde Tarsus’un ekonomik yaşamında vazgeçilmez bir role sahip olduğu aşikâr. Pazar yerimiz biraz dar. Sizler bizim üyemizsiniz. Talepleriniz, sorunlarınız, bizim. Hasat zamanlarında Pazar yerinde gerçekten yaşanan yoğunlukta ancak birbirimizi idare ederek Pazar alanımızı en güzel şekilde kullanabileceğiz. Kantar konusunda ise, borsanın içindeki kantarı kaldırıp size daha yakın bir alana alacağız.” Dedi. 

Pazar yeri esnalarından ve Tarsus Ticaret Borsası Yüksek İstişare Kurul Üyesi Serdal Yücel, “Çiftçilikten gelme esnaf olduğum için biliyorum. Çiftçiler; mecburen biçerdöverlerini çalıştırmak zorundalar, mallarını satmak ve pazar aramak zorundadırlar. Bizde onlara yardımcı olarak Mallarını satmakla meşgulüz. Gerçekten sezonda Pazar yerimiz dar geliyor. Ali Başkanımın da dediği gibi bur da birlik içinde birbirimize sahip çıkarak sorunlarımızı atlatırız.” 

Esnaf Hüseyin Kıraç, “Şu an da sezon bitmek üzere, alanımız boşalıyor. Araç giriş çıkışları ve kantar sorunumuzu da bugün hallettik. Ama yine de   serbest bir piyasada olmamıza rağmen canlılık olmasa da neticede alışverişlerimiz devam ediyor.Bir şekilde elimizdeki malları satmaya çalışıyoruz.” Dedi. 

Pazar Yeri esnafı ile yapılan toplatın da Başkan Ali Seçer’ e Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Pazar yeri Esnafı Mustafa Teke ile Genel Sekreter Hasan Şanlı da eşlik etti.  

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder