KÜÇÜKMİNARE CAMİSİ'NİN KAPSAMLI RESTORASYONUNA YAKINDA BAŞLANIYOR


 TARSUS-HABER- 2.5 yıldan fazladır ibadete kapalı olan merkez Melik(melek) Tahir(Zahir)  (Küçükminare) Camisi'nin kapsamlı restorasyonuna yakında başlanıyor.

Tarsus Ekspres gazetesinin haberine göre, Tarsus kamuoyu caminin mevcut şekliyle restore edilmesini beklerken, Küçük Minare Cami’nin orijinal yapısına göre restore edileceği öğrenildi.Restorasyon kapsamında caminin inşaa edildiği günden bugüne kadar geçen süre içerisinde yapılan tüm eklentiler yıkılarak eski haline getirileceği söyleniyor.

Dikdörtgen tabanlı caminin mihrabın hemen yanındaki minberden sonra batı istikameti yıkılacak. Mihrap vaaz verilen kürsüye tarafına  kaydırılacak. Cami içindeki bayanlar bölümü de kaldırılacak. Camin ön tarafında bulunan lojman ile imam odası yıkılacak. Minare tabanı boş bırakılacak. Cami  çatılı olacak.  Bahçesi yemyeşil bitki örtüsüyle kaplanacak. Yapının iç ve dış yüzey kaplamaları taş kaplama olacak.Uzmanlar yapının tamamlanmasının ardından Küçük Minare Camin çok şaşırtacağını ve Tarsus’un silüetini değiştireceğini ifade ettiler.

0 Yorumlar

Yorum Gönder