KADIN ÜRETİCİLERDEN ANLAMLI MESAJLAR

 

MERSİN-HABER-Mersin’de üreten, başaran, istihdama katılan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve hayvancılık alanında verdiği hizmetlerden faydalanan üretici kadınlar, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın ‘15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’ etkinliğinde bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma ve hayvancılığa önemli destekler yaptığını vurgulayan kadınlar, bu hizmetlerinden dolayı da Başkan Vahap Seçer’e teşekkürlerini iletti. Kadınlar, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde bir araya gelmenin sevincini doyasıya yaşadı.

“Gururluyuz, mutluyuz, sevinçliyiz”

Akdeniz’in Hebilli Mahallesi’nde yaşayan ve Büyükşehir Belediyesi’nin zeytin fidanı hizmetinden faydalandığını belirten üretici kadınlardan NezihaŞahin, “Zeytinlerimizi ektik, yetişti.Şimdi de topluyor vesatıyoruz. Bize değer verdiği için, Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Gururluyuz, mutluyuz, sevinçliyiz” dedi.

Darısekisi Köyü’nde pestil yaptığını ve üretici kadın stantlarında sattığını ifade eden Çamlıdere Mahallesi’nden Selma Yılmaz, “Ben de bir üretici kadınım. Başkanımıza ve eşi Meral Hanıma, desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizleri böyle düşünmeleri, çağırmaları, bizlere destek olmaları, bizlerin de özgüveniniyükseliyor. Daha çok üretiyoruz, daha da memnunuz” diye konuştu.

“Kadınların birlikte olması çok güzel”

Tarsus’un Kaklıktaşı Mahallesi’nden Ayşe Sarıoğ, kendisinin nergis üreticisi olduğunu kaydederek, Büyükşehir’in bütün kadınlara her türlü desteği verdiğini vurguladı. Köylerine hamur yoğurma makinesinin de verildiğini ifade eden Sarıoğ, “Nergisidaha önceden de yetiştiriyorduk, ama Vahap Başkan’ın sayesinde daha iyi oldu, daha güzel oldu. Gelirimize bir katkı oldu. Toplu olmak, toplanmak, bütün kadınlarla, sizlerle, Vahap Başkanımızla birlikte olmak çok güzel”ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı zeytin fidanlarını yetiştirerek, kendi yetiştirdiği zeytin fidanından yaptığı kurma zeytini Başkan Seçer’e hediye olarak getiren Kamer Nazlı, “Çiftçilik yapıyorduk. Küçük bir tarlamız var bizim. Oraya bir şeyler diktik. Yağımız oluyor, zeytinimiz oluyor. Kendi ellerimle yetiştirdiğim zeytini de Başkanıma hediye getirdim”dedi.

“Kadınlar mutlaka üretime katılsın”

Üretici kadınlardan Hatice Sever, bahçelerinde şeftali, kayısı ve zeytin yetiştirdiklerini belirterek, boş durmayacaklarını ve daima üreteceklerini söylerken, bir başka üretici kadın Hüriye Şafak,“Tüm kadınlar bahçe yapsınlar, yetiştirsinler, çiçek yetiştirsinler, her şeyi yetiştirsinler. Büyükşehir Belediye Başkanımız çok güzel işler yapıyor. Bizler genç kızken çiftçilik yaptık, pamuk attık, savan dokuduk, çarşaf dokuduk, tarlada çalıştık, pamuk topladık. Kadınlar üretime katılsın” ifadelerini kullandı.

“Azmimiz oldukça, her şeyi başarırız”

Çamlıyayla Sarıkavak Mahallesi’nden Dilek Uçak da Büyükşehir Belediyesi’nin küçükbaş hayvan desteğinden faydalandığını dile getirerek, “Büyükşehir Belediyesi’nden 25 koyun aldık, 15’ini geri ödedik. 5 daha ödeyeceğiz. Evimize katkı oluyor. Köyümüzde güzel bir üretim oluyor. Kadınlar her şeyiyapabilir. Şu anda 70’in üzerinde koyunum oldu, üretmeye de devam ediyorum”dedi.

Büyükşehir’in Kazanç Projesi’nden faydalanan kadınlardan Elmas Demir, önceden de kaz yetiştirdiğini belirterek, Büyükşehir’in bu projesine başvurduğunu ve başvurusunun kabul edildiğini kaydetti. Elmas Demir, “Biz de bu kazları yetiştirdik. Şu an kesime gittiler.Kadınlar her şeyi başarır. Yeter ki azim olsun. Kadınlar, azimleriolduğu müddetçe her şeyi başarır ve yapar” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin, kendilerine hayvan desteğinin yanı sıra yem desteği verdiğini de ifade eden ÇamlıyaylaSarıkoyakMahallesi’nden üretici kadın Gülay Buldum ise, “Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bize büyük destek verdiler. Başkanımızın daima Başkan olmasını önemsiyoruz. Bizi unutmadığı için de çok teşekkür ediyoruz” dedi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder