BORSA’DA ANA GÜNDEM İHRACAT


Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu, haftalık toplantısını Başkan Ali Seçer başkanlığında gerçekleştirdi.

Toplantının ana gündemi İhracat oldu. Tarsus’ta üretimin, ticaretin ve ihracatın gelişmesi için projeler yürüten Tarsus Ticaret Borsası, yaş meyve sebzede ihracat potansiyeli bulunan üyelerini uluslararası pazarlara açmak için, ikinci Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) projesinde gelinen durum analizi toplantıda görüşüldü.

URGE projesi kapsamında, yaş meyve sebze sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcilerine dış ticaret eğitimi verildiği, Tarsuslu yaş sebze meyve ihracatçıları, proje kapsamında belirlenecek ülkelerde potansiyel ürünler ve potansiyel ithalatçı firmalara erişim yolları hakkında uygulamalı eğitimlerin düzenlenmesi için planlama yapıldı.

Sürdürülebilirliği, takip edilebilirliği, hesap verebilirliği ve ortak hareket etme kültürünü kendisine ilke edinen Tarsus Ticaret Borsası’nın yeni dönem projelerinin de değerlendirildiği toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Seçer “Yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve üyelerimizle, başta tarım sektörü olmak üzere Tarsus’un, bölgenin ve ülkenin gündemindeki konulara hassasiyetle yaklaşıyoruz. Tarımda artan üretimi ihracata yönlendirerek üreticimiz daha fazla para kazanabilir. Hedefimiz daha çok üretim, daha çok ihracat”.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder