TADERDEN GAZİLERE KUTLAMA

TARSUS-HABER- TADER Başkanı Semih Özsu ‘’Atatürk’e Mareşal rütbesi ile Gazi Unvanı verilmesinin Yıldönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü’’ dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

Başkan Özsu mesajında;’’Kurtuluş Savaşı mücadelesini vererek bugünlere gelmemizi sağlayan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükran borçluyuz.

Kurtuluş Savaşı'nın en kritik aşamalarından biri olan ve aralıksız 22 gün devam eden Sakarya Meydan Muharebesi'nde askerî dehası ve yüksek komuta kabiliyeti ile Türk ordusunu başarıya ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk kahraman askerlerimizle beraber bu zaferin mimarı olmuştur.Bu zaferin ardından Büyük Millet Meclisi'nin 19 Eylül 1921'de Atatürk'e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı vermesi, O'na milletçe duyulan güvenin ve şükranın anlamlı bir ifadesidir.

Şehitlerimiz ve gazilerimiz milletimizin baş tacıdır. Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve özgür yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçlu olduğumuzu hiçbir zaman unutmamalı ve unutturmamalıyız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü'nü bu duygularla kutluyor, ebediyete intikal eden şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum" dedi. 

 

 

 




0 Yorumlar

Yorum Gönder