“6. Geleneksel Çamlıyayla İğne Oyası Festivali” bugün başlıyor


 

Toroslar Belediyesi; Çamlıyayla Belediyesi ortaklığında “6. Geleneksel Çamlıyayla İğne Oyası Festivali” düzenliyor.

17-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde, Türk kültüründe el sanatları açısından önemli bir yer tutan iğne oyaları görücüye çıkacak.

 

Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları’nda (TORTEK), el emeği göz nuru ile üretilen iğne oyaları Mersinlilerin beğenisine sunulacak.

 

 

“İlk Etkinlikler, Çamlıyayla’da”

 

Sergiler, halk oyunları gösterileri, defile ve konserlerle taçlanacak olan festivalin ilk etkinliği Çamlıyayla İlçesi’nin Zevzek Tepesi’nde yapılacak.

 

17 Ağustos Çarşamba günü saat 16.00’da Ankaralı Ayşe’nin konseri ile başlayacak olan festival yine Zevzek Tepesi’nde 18 Ağustos Perşembe günü Yörükoğlu Selim konseri ile devam edecek.

 

 

“Ünlü Sanatçı Orhan Hakalmaz, Soğucak’ta Sahne Alacak”

 

Festival coşkusu, 20 -21 Ağustos tarihlerinde Toroslar’da da ayrı bir güzellikle yaşanacak.

 

TORTEK kursiyerleri tarafından el emeği ile üretilen birbirinden renkli iğne oyaları, Toroslar Soğucak Güreş Alanında iki gün boyunca sergilenecek.

 

Toroslar’da, 20 Ağustos Cumartesi günü saat 16.00’da başlayacak kortej yürüyüşü, halk oyunları gösterileri ve defilelerin yer alacağı etkinlikler; Yörükoğlu Selim Konseri ile devam edecek.

 

Festival, Türk Halk Müziği Sanatçısı Orhan Hakalmaz’ın 21 Ağustos Pazar günü sahne alacağı konser ile son bulacak. Ünlü Sanatçı Hakalmaz, sevilen türkülerini Mersinliler için seslendirecek.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder