TARSUS'TA HER KURBAN LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA CAN


TARSUS HABER- Türkiye’de 15 yıldır vekâleten kurban kesimi organizasyonu yaparak etini lösemili ve kanserli çocuklarla birlikte ailelerine ve ihtiyaç sahibi yetişkin kanser hastalarına dağıtan Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı(LÖSEV) Kurban Bayramı dolayısıyla Tarsus'ta saha çalışması yaptı.

Emine Kuren'in haberine göre, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı(LÖSEV) Tarsus temsilcisi Erkan Yağlıpınar başkanlığında Tarsus'ta yapılan Kurban Bayramı saha çalışmasına LÖSEV Tarsus Gönüllüleri, LÖSEV Adana Şubesi İl Koordinatoru Betül Özgüven, LÖSEV Adana Şubesi Üyeleri Kübra Yücel, Buğse Harmanda ve Zeynep İmamoğlu katıldı.

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı(LÖSEV) Tarsus temsilcisi Erkan Yağlıpınar konu ile ilgili yaptığı açıklamada LÖSEV'in 2006 yılından bu yana gerçekleştirdiği kurban faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme yaptı. Vekâleten kurban bağışı ve kesimini anlattı. Türkiye genelinde bağışlanan kurbanların en modern kesimhanelerde dini esaslara uygun şekilde kesilerek etinin LÖSEV'e kayıtlı hastalara ihtiyaçları oranında eşit miktarda düzenli olarak dağıtıldığından bahsetti. 

Vekâleten kurban bağışlarıyla sağlanan et desteğinin tedavi sürecinde protein ağırlıklı beslenmesi gereken lösemili çocuklara can olduğunu maddi bayram bağışlarınında LÖSEV’in kalıcı eserlerine kaynak olduğunu, 60 bini aşkın lösemili ve kanserli çocuklarla birlikte ailelerine ve yetişkin kanser hastalarına hayat verdiğini söyledi. LÖSEV ve Ankara'daki LÖSANTE Hastanesi ile ilgili açıklama yaparak herkesi vekâleten kurban bağışına davet etti.

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı(LÖSEV)'nın Kurban Bayramı dolayısıyla Tarsus'ta düzenlediği saha çalışması kapsamında broşür dağıtılarak LÖSEV ile ilgili bilgilendirme yapıldı.


 

0 Yorumlar

Yorum Gönder