TARSUS’TA HEKİM CİNAYETİNE TEPKİ


 TARSUS HABER- Sağlık emekçileri öldürülen Kardiyoloji Uzmanı Hekim Ekrem Karakaya için  eylem yaptı, cinayete tepki gösterdi.

Tarsus Devlet Hastanesinde görev yapan hekimler ve sağlık çalışanları “Sağlık çalışanlarına yapılan saldırılar son bulsun” diyerek . Doktor cinayetine tepki açıklaması yaptı.

Hekim Birliği adına Dr. Süleyman Altınoluk, Hekimsen adına ise İbrahim Önge,eyleme destek verdiler. Açıklamayı okuyan Süleyman Altınoluk  özetle şunları söyledi:

“Acımız büyük, kaybımız tarifsiz, üzgünüz, ögkeliyiz, yastayız. Biz hekimler artık tükendik dedik, dinmlemediniz. Biz hekimler sağlık hizmeti verdiğimiz kamu kurumlarının içerisinde sözel, fiziki saldırıya uğruyor, hatta öldürülüyoruz dedik duymadınız.

Biz hekimler şiddete karşı göstermelik koruma kanunları değil, caydırıcı hükümler içerern kanunların çıkarılmasını bekliyoruz dedik görmezden geldiniz.

Halkımıza doğru tanı koymak için en az 15-20 dakika muayene süresi ayırabilmek istiyoruz. MHRS randevularını 5 dakikada bir vererek üzerine randevusuz hasta da bakılmasını isteyerek hastanede kalabalıkları artırarak şiddete davetiye çıkarıyorsunuz dedik umursamadınız. Kışkırtılmış sağlık hizmleti söylemlerinizle sağlık sistemindeki her aksaklığın tek sebebi hekimlermiş gibi gösterdiniz. Bizleri koruyamadınız muayene odalarımızı savaş alanlarına çevirdiniz, öldürüldük, öldük

Devam eden süreçte can güvenliğimiz, çalıştığmız kurumlarda devletimizce sağlanamayacak ise tüm hekimler olarak anayasal hakkımızı uzun süreli olarak kullanma konusunda kararlılığımızı dün kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz. Hepimizin başı sağ olsun”

“hayatımız tehlikede. Maalesef doktorlar korunamıyor. Konya’da vahşice öldürülen Uzman Dr. Ekrem Karakaya görev şehididir. Bunun hesabı hukuksal olarak sorulacaktır. Bizler bu konuda hakkımızı helal etmiyoruz” dediler.

Doktor ve sağlık çalışanları 7 ve 8 Temmuz tarihlerinde iki gün Tarsus’ta da iş bırakma eylemi yapacaklar.

0 Yorumlar

Yorum Gönder