MESKİ, İÇMESUYU ANALİZLERİNE TARSUS DAHİL ARA VERMEDEN DEVAM EDİYOR

 

MESKİ Genel Müdürlüğü, kentin tüm noktalarında içme suyu şebeke sularının kontrolü çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Mersin genelinde içme suyu dezenfeksiyon çalışmalarını en yüksek seviyede tutan MESKİ ekipleri, periyodik olarak denetimler gerçekleştiriyor. Böylelikle, vatandaşlar suyu musluktan MESKİ güvencesiyle gönül rahatlığıyla tüketmeye devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı İçme Suyu Arıtma Şube Müdürlüğü teknik ekipleri, il genelinde içme ve kullanma sularının dezenfeksiyonlarını gerçekleştirerek, su kalitesine önem veriyor. MESKİ’nin düzenli olarak sürdürdüğü çalışmalar sayesinde Mersinliler, suyu musluktan gönül rahatlığıyla tüketiyor.

Mersin’in suyu, MESKİ’nin teknik ekiplerinin üstün gayretleriyle düzenli olarak kontrol ediliyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kentin tüm noktalarında titizlikle yürüttüğü çalışmaları örnek almaya devam eden MESKİ, Türkiye’nin en dağınık coğrafyasına sahip illeri arasında yer alan Mersin’in tüm noktalarında dağıtılan içme ve kullanma sularını, mühendisleri ve teknik ekiplerinin üstün gayretleri ile düzenli olarak kontrol ediyor. Araçların giremediği muhtelif bölgelerde de MESKİ ekipleri tarafından, çok zor şartlarda dahi taviz vermeksizin klorlama işlemi yapılıyor.

MESKİ,  3 yılda toplam 9 bin 58 noktadan numune alımı ve 153 bin 233 parametre kontrolü gerçekleştirdi

Mersin merkezinden en uç kırsal kesimlerine kadar ulaşan MESKİ ekipleri, araçların gidemediği yerlerde insan gücüyle klor ikmallerini gerçekleştirerek, şebeke kontrollerini sağlıyor. MESKİ ekipleri, 1 Nisan 2019 yılından bugüne kadar 9 bin 58 noktadan numune alımı ve 153 bin 233 parametre kontrolü gerçekleştirdi. MESKİ, Mersin’in tüm ilçelerinden periyodik olarak numuneler almaya devam ederken, İl ve İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından da içme ve kullanma suları sürekli olarak izleniyor.

Ayrıca, MESKİ’ye ‘Alo 185’ çağrı hattı üzerinden ulaştırılan şikâyet ve talepler üzerine alınan numunelerin analizlerinin genelinde, suyun değerlere uygun olduğu gözlemleniyor. Uygun çıkmayan suların ise binanın kendi deposunun kirli olmasından kaynaklandığı ekipler tarafından tespit ediliyor. Suyun kalitesinin izlenmesi ve kontrolü için gerekli çalışmaları sürdüren MESKİ sayesinde, vatandaşlar şebeke sularını gönül rahatlığıyla tüketmeye devam ediyor.

 


0 Yorumlar

Yorum Gönder