E-TİCARET, GELENEKSEL TİCARETİN YERİNİ ALIYOR VE ALACAKTIR.

E-Ticarette Payımızı Almalıyız. Diyen Başkan Murat Kaya, "E-ticaret, küresel çapta artan bir ivme sergilerken, etki alanını giderek genişletmektedir. " dedi. 


Başkan Murat Kaya, açıklamasında şunları kaydetti; 


Türkiye de e-ticaret sektörü son 5 yılda, 6-7 milyar dolar düzeyinde yabancı yatırım çekti. En fazla yatırım alan teknoloji şirketleri ise, yine Türk e-ticaret şirketlerimiz oldu. 


Ticaret Bakanlığı verilerine göre 2019'da Türkiye'de e-ticaret yapan işletme sayısı 57 bindi. 2021 yılında bu rakam 484 bine yükseldi. Yeni açılan şirket sayısı göz önüne alındığında yıl sonuna kadar bu sayının 550-600 bin civarına ulaşması öngörülüyor. 2021 yılında e-ticaret hacmi ise 381,5 milyar TL olarak gerçekleşirken, 2022 yılının ilk 6 ayındaki e-ticarette büyüme hızı ve açılan firma sayısı değerlendirildiğinde e-ticarette cironun bu yıl 600 milyar TL'ye yükselmesi bekleniyor. 


Türkiye'de e-ticaret ve e-ihracat 2021 hacmine bakarsak; E-ticaretin genel ticarete oranı 2021 yılında %17,7 olarak gerçekleşti. 


E-ihracat hacmi 264 milyon dolara ulaşan Türkiye'nin, 2023 yılında e-ihracat hedefini ise 1 milyar dolara yükseltti. 


NE YAZIK Kİ! 


Bölge olara, E-ticaret faaliyetinde bulunan işletme sayısı olarak sıralamada yer alamazken, e-ticaret alışverişinde sıralamada yer almaktayız.Kapsamlı bir e-ticaret seferberliğine ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. İş birlikleri yaparak girişimcilerimize yol göstermeliyiz." dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder