BEKTAŞ ASLAN: “KREDİ ÜST LİMİTİMİZ 350 BİN TL’YE YÜKSELMİŞTİR”

TARSUS HABER- Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, kredi üst limitlerinin 350 bin TL’ye çıktığını söyledi.

 Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi olarak esnaf ve sanatkarların yanlarında olduklarını ve onlara uygun şartlarda kredi imkanı sunduklarını kaydeden Başkan Aslan, “Dünya genelinde yaşanan olumsuz gelişmeler, maalesef ki ülkemizde de etkisini göstermiş durumda. Ekonomimizin can damarı olan esnaflarımızın elinin rahatlaması, işlerini sürdürmesi veya büyütebilmesi için daha önce 275 bin TL olan kredi üst limitimiz, alınan karar doğrultusunda 350 bin TL’ye çıkmıştır. Bunun esnaf ve sanatkarlarımızı rahatlatacağına inanıyorum” dedi.

 

İçinde bulunduğumuz 2022 yılının ilk 6 aylık döneminde 482 üye esnafa, Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi olarak 83 milyon TL kredi imkanı sağladıklarını belirten Başkan Bektaş Aslan, “Kooperatifimizin şu an aktif üye sayımız 2044…

1 Ocak 2022 itibariyle plasmanımız 163 milyon TL olurken, 2022 yılı genel plasmanımız ise 30 milyon TL Artarak 4 Temmuz 2022 tarihi itibariyle toplam plasman tutarımız 193 milyonu bulmuştur. Şartları uyan üye esnaflarımıza, uygun faiz oranlarında kredi imkanı sunuyoruz” diye konuştu.

 

Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi olarak yönetim, denetim, personel ve üyelerle geniş bir aile olduklarını kaydeden Başkan Bektaş Aslan, “Kooperatifimizin bugünlere gelmesinde desteklerini esirgemeyen esnaf ve sanatkarlarımıza, mesai arkadaşımız olan ve bizleri hiç yalnız bırakmayan Halkbank yetkili ve görevlilerine; bunun yanı sıra bizim var olmamıza ana kaynak olan Genel Merkezimize, Bölge Birliğimizin yönetim ve çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyorum.

 

Bu vesileyle önümüzde ki günlerde kutlayacağımız Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, ülkemize birlik getirmesini temenni ediyorum “şeklinde konuştu.


0 Yorumlar

Yorum Gönder