ANAMURLU KADINLARIN HEDEFİNDE KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLER VAR

S.S. Anamur Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkan Neslihan Doğan, Anamur’un marka olmuş ürünlerinin, katma değeri yüksek ürünler haline getirmek istediklerini söyledi. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş’in ziyaret ettiği ve çalışmaları hakkında bilgi aldığı S.S. Anamur Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkan Neslihan Doğan, Anamur’da markalaşmış olan muz ve çileği katma değerli ürün haline getirmenin yolunu aradıklarını kaydederek, “Bunlardan denemelerimiz sonucu bir standarda kavuşturduğumuz glütensiz ve şekersiz muz pestili, şekersiz gül kurusu, şekersiz çilek, muzu kurutarak elde ettiğimiz muz ununu elde ettik.

Bunları tamamen zor koşullarda ve evlerimizde şartları zorlayarak yerine getirdik. Çalışmalarımızla ilgili olarak Mersinden Kadın Kooperatifi ile de sürekli irtibat halindeyiz” dedi.

 

Bunların dışında Anamur’da yetişen karadut, acı biber, portakal kabuğu reçeli, portakal pestili, elma sirkesi gibi ürünleri de listelerine eklediklerini kaydeden Doğan, “Muzun tamamen sıfır atık olmasını istediğimiz için muz lifi yapıp, o muz lifiyle sepet yapıp ip haline getirip kumaş dokumayı düşünüyoruz.

Bu anlamda da çalışmalarımız devam ediyor. Bunlar için de tesise ve makinalara ihtiyacımız var. Çünkü bir kadın kooperatifi olarak gelecekteki planlarımız ve amaçlarımız çok daha ileriye dönük” dedi

0 Yorumlar

Yorum Gönder