MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ TARSUS GRUBU GÖLGESİNDE HUZUR BULDUĞUMUZ BABALARIMIZI UNUTMADI

 


Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu bir bakışımızdan hüznümüzü, bir tebessümümüzden mutluluğumuzu anlayan, gölgesinde huzur bulduğumuz babalarımızı unutmadı.

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu 'Babalar Günü' dolayısıyla Tarsus'un farklı mahallelerinde ikamet eden hasta, çalışan, biyolojik yönden babalık duygusunu yaşayan, biyolojik yönden evladı olmasa da topluma manevi babalık yapan her yaş grubundaki babaları ziyaret etti.

Ziyaretlerde, Alzheimer Derneği, alzheimer hastalığı ve alzheimer hastası ile ilgili kısa bilgilenme yapılarak 'Dünya Yaşlı İstismarı ve İhmali Farkındalık Günü'nün sunduğu mesaj hatırlatıldı. Yaşlı istismarının yaşlı bireye fiziksel, duygusal ya da psikolojik yönden kötü davranıp, zarar vererek ona acı çektirmek olduğunun, ihmalin ise yaşlının sosyal, fiziksel, duygusal ihtiyaçlarını karşılamada bilinçli ya da bilinçsiz yetersizlik olduğunun altı çizilerek yaşlılara karşı sorumluluk bilincinde olunması gerektiğinin vurgusu yapıldı. Babanın toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekildi. Çocuk eğitiminde ve gelişimindeki etkisi dile getirildi. Ziyaret edilen babalar Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde düzenlediği çalışmalara ve etkinliklere davet edildi.

Ziyaretlerde, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 'Eğlenin-Öğrenin-Üretin-Hediye Edin' sloganıyla Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde düzenlenen 'Dayanışma Atölyeleri' projesinin 'Esnek Seramik, Çerçeve Süsleme Atölyesi' kapsamında ürettiği ürünler babalara hediye edildi.

Ziyaretler, memnuniyet duyguları ile son buldu.

Haber: Emine Kuren

0 Yorumlar

Yorum Gönder