EKMEK DAYANIŞMASI PROJESİ; 15 MAHALLEYE, BİNLERCE HANEYE VE KİŞİYE ULAŞTI


 

TARSUS HABER- CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Örgütü’nün “Dayanışma Ekmeği” projesi binlerce yurttaşa ulaşmaya devam ediyor.

Fevzi Çakmak Mahallesi’nden Yeni Mahalleye, Yarbay Şemsettin’den Gaziler’e, Reşadiye’den Beydeğirmeni’ne, Girne’den Tekke’ye, Kırklarsırtı’ndan Akşemsettin’e, Şehitler Tepesi’nden Tozkoparan’a, Kavaklı’dan Yenice’ye kadar gönül köprülerinin kurulduğu “Dayanışma Ekmeği” projesinin son adresi Yeşilevler Mahallesi oldu.

İlçe Kadın ve Gençlik Kolları yönetici ve üyelerinin de özverili şekilde destek verdikleri projenin bir meşale haline geldiğini ve her geçen gün daha da geniş kesimlere ulaştığını kaydeden CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Vatandaşımızın cebinde ki paranın eridiği, alım gücünün her geçen gün azaldığı, temel ihtiyaç maddelerine ulaşmanın gün geçtikçe daha zor hale geldiği bir dönemde, halkımıza çözüm önerileri yerine, kutuplaştırıcı bir dil kullanılıyor. Bunu yapan kim? Elbette iktidar mensupları.

 

Böylesine bir ortamda, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütü olarak kış başından bu yana ısrarla sürdürdüğümüz ve bağışçılarımızın yanı sıra gönüllü kadınlarımızdan aldığımız güç ve destekle “Dayanışma Ekmeği” projemizi büyüterek bugünlere getirdik. Tarsus’un en ücra mahallesinde oturan yurttaşımızın yalnız olmadığını, yanında bizim olduğumuzun mesajı verdik.

 

İlk ekmeği pişirip yurttaşlarımıza ulaştırdığımız an yaşadığımız heyecan, Yeşilevler Mahallesi’nin sessiz sakin sokaklarında buluştuğumuz insanlarımızla daha da artmış durumda. Bizler Tarsus’umuzun mahallesinde ekmeğimizi, bu ülkenin birliği, dirliği ve beraberliği için yurttaşlarımıza ulaştırıyoruz. Kısacası un’dan ekmeğe her adımda dayanışma ruhunu ortaya seriyoruz!” diye konuştu.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Av. Ünzile Kuru’nun da destek verdiği Yeşilevler Dayanışma Ekmeği çalışmasında mahalle sakinlerinden büyük bir samimiyet gördüklerini belirten Başkan Varal, “Zorlukları birlikte aşacağız. Aydınlık Türkiye için çalışmaya, yufka veya tandır ekmeğimizi paylaşmaya, ocak ateşini söndürmeden yolumuza emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Kitap hediye etti

Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Ünzile Kuru, ekmek açıp, pişiren kadın gönüllülere Seray Şahiner'in emekçi kadınların öykülerini anlattığı 'Antabus' adlı kitabını hediye etti.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder