BİSİKLETSEVERLER TARSUS’TA İNCELEMELERDE BULUNDULAR

 


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Tüm Bisiklet Dernekleri Federasyonu’nun (TÜBİDEF) iş birliği ile gerçekleştirilen “EuroVelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Bisiklet Stratejileri ve Saha Çalışması” programı tamamlandı.

 İki gün süren programın ilk gününde teorik çalışma gerçekleştirilirken, saha çalışmasının yapıldığı 2. günde katılımcılar 30 kilometrelik bisiklet sürüşü gerçekleştirdi ve incelemelerde bulundu. Mersin merkezde gerçekleşen programın ardından bisiklet tutkunları Tarsus’a gelerek yine aynı şekilde inceleme yaptılar.

 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde bisiklet yollarıyla donatılan ve bisiklet kenti olması için önemli adımlar atılan Mersin’de “EuroVelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Bisiklet Stratejileri ve Saha Çalışması” programının ilk gününde Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı’nın turizm ve ekonomik boyutu, konunun uzmanları tarafından ele alındı.

 Programın 2. gününde ise Mersin’de bisikletseverler 30 kilometrelik bisiklet sürüşü gerçekleştirdi. Mersin’de ki gezi ve incelemelerin ardından grup, Tarsus’a geldi.

 Tarsus’un bisiklet turları için tarihi ve turistik alanları olan Kleopatra Kapısı, Gözlükule, Danyal Peygamber, Antik Yol, Tarihi Evler ve daha pek çok noktasını görme imkanı bulan gruba, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yine Tarsus’ta yaptırılacak olan bisiklet yolları projeleriyle ilgili ayrıntılı bilgiler sunuldu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder