TARSUS ‘TA 19 MAYIS KUTLANDI




 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Tarsus’ta törenle kutlandı.

19 Mayıs günü  saat 09.30 da Atatürk anıtına çelenk sunuldu.. Çelenk sunumlu saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra yürüyüş korteji Tarsus Kültür Parka geçti. Burada bayram kutlamaları yapıldı.

Tarsus'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Tarsus Kaymakamlığı nezdinde çeşitli etkinlikler düzenlendi

Düzenlenen etkinliklere; Tarsus Protokolü, Tarsus'ta eğitim veren okulların müdürleri-öğretmenleri-öğrencileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, Tarsus Halkı ile birlikte basın mensupları katıldı.

Büyük bir coşkuyla kutlanan etkinliklerde milli duygular şahlanırken destansı bir tarih yazan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere yaşanılabilir bir vatan bırakmak adına ve milli-manevi-kültürel değerlerimizi nesillere aktarmak adına serden geçen kahraman ecdadımız minnetle ve sevgiyle yad edildi.

 Vatanımıza, bayrağımıza ve milletimize karşı sorumluluklarımız hatırlatıldı. Birlik ve beraberlik olguları pekiştirildi. Umudumuz, geleceğimiz ve servetimiz gençlerin toplumumuz ve ülkemiz üzerindeki önemine vurgu yapıldı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın sunduğu mesaja ve yüklediği sorumluluklara dikkat çekildi.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder