TARSUS İDMAN YURDU SAHİPSİZ VE YALNIZ DEĞİLDİR!..


 Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz Play-off şampiyonluğu yolunda TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele veren ekibimiz Tarsus İdman Yurdu'na yönelik Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)'nun 17.05.2022 tarih ve 65 sayılı toplantısında aldığı kararlarla ilgili basın açıklaması yaptı.

 Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz yaptığı açıklamada;

1923 yılında kurulan Türkiye’nin ve Mersin’in en köklü ve güzide kulüplerinden olan Tarsus İdman Yurdu 2021-2022 sezonun da göstermiş olduğu başarısı ile TFF 1.Lige çıkma mücadelesi vermektedir.

TFF 2. Lig Play-off çeyrek final müsabakasında rakibini eleyerek yarı finale yükselen Tarsus İdman Yurdu'muzun oynamış olduğu müsabaka son derece centilmence geçmiş, cezaya konu olacak herhangi bir olay yaşanmamıştır. Rakip takımın futbolcu, teknik heyet ve yöneticileri tebrik edilerek şehrimizden uğurlanmıştır.

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından kulübümüze verilen '1 maç seyircisiz oynama cezası' son derece ağır, amacını aşan, adil olmayan, haksız bir ceza olmuştur. Tarsus İdman Yurdu köklü spor kültürü, sağduyusu, centilmenliği ile her zaman Türk spor kamuoyunun takdirini kazanmıştır. Şampiyonluk yolunda emek ve inanç ortaya koyarak önemli başarılara imzan atan takımımızın başarısına gölge düşürmeye kimsenin hakkı yoktur, verilen bu ceza kabul edilemez düzeydedir. Tahkim kuruluna yapılan itiraz başvurusunun değerlendirilmesi ve kararın yeniden gözden geçirilerek bu yanlıştan dönülmesi yerinde olacaktır.

TFF 1. Lig Plaf-off yarı final müsabakalarında Bursa Karacabey Belediye Spor ile karşılaşacak Tarsus İdman Yurdumuza başarılar diliyor, konunun çok yakından takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum. Oyuncularımızı teknik heyeti ve Taraftarlarımızı en kalbi duygularımla Sevgilerimle ve saygılarımla selamlıyorum" dedi.

Haber: Emine KUREN

0 Yorumlar

Yorum Gönder