TARSUSLULARIN YAKIN DOSTU ABDURRAHMAN YAĞDIRAN VEFAT ETTİ

 


Tarsusluların yakın dostu; değerli  bestekar ve sanatçılarımızdan Abdurrahman Yağdıran Hakk’a yürüdü. Bir dönem Tarsus Türk Halk Müziği Derneğinin koro şefliğini de yapan Abdurrahman Yağdıran’ın bestelenmiş birçok türküsü bulunuyor. Bunlar içinde özellikle  Postacı türküsü meşhur olmuştu.

Postacı Abdurrahman Yağdıran asıl mesleğinde  23 yıl hem posta dağıttı hem de kaleme aldığı –türkü sözlerini besteledi ve söyledi. "Adana Yollarında" adlı türküsüyle kendisinin adını ve Adana'yı yurt sathına duyurdu. On bir türküsü popüler oldu.

Kaleme aldığı türkülerle bir döneme damgasını vuran sanatçıyı Türkiye "Postacı ve Adana Yollarında" türküleri ile tanıdı. Yıllarca emek verdiği kurum olan PTT, 89 yaşındaki Adanalı Abdurrahman Yağdıran'ı unutmadı ve adına pul bastırdı. Postacı Abdurrahman Yağdıran'ın en son 2018 yılında çıkardığı ''Beni hergün taşlayanlar” adlı eserine klip çekmişti.

Adanalı sanatçı Abdurrahman Yağdıran, anılarını ve sanatını “Postacı” isimli kitapta derledi.‘Adana Yollarında Pamuklar Dallarında’ türküsüyle hafızalarda iz bırakan ve Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nda uzun yıllar eğitmenlik yapan  Abdurrahman Yağdıran sevilen bir simaydı.

 Adanalı Abdurrahman Yağdıran'ın cenazesi  memleketi Adana’da toprağa verilecek.  Yağdıran’ın vefatı Tarsus’ta kendisini tanıyanlar ve sevenleri arasında da üzüntü yarattı.

Bizde kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz..

0 Yorumlar

Yorum Gönder