MUSTAFA DEDE , KUR’ANI KERİM VE KİTAPLARI YENİLİYOR


 TARSUS HABER- Tarsus’ta 60  yıldır cilt sanatı ile uğraşan  mesleğinin duayeni Mustafa Güler, “Cilt sanatı gönül ve sevda işidir” dedi.

Tarsus’ta matbaacılık ve kitap ciltçiliği yapan Mustafa Güler, aynı zamanda unutulmak üzere olan cilt ustalığını devam ettiriyor. Güler, özellikle Kur’an-ı Kerim’lerin yıpranması sonucu  sayfalarının dağılması durumunda kendisine getirildiğini ve çoğu zaman bu işi hayrına yaptığını, ayrıca yerel gazetelerinde arşiv gazetelerini ciltlediğini söyledi.  İşlerinin Ramazan ayı öncesi ve Ramazan ayında arttığını ifade etti.

Meslekte 60 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiğini, matbaacılık ve gazetecilik yaptığını,  yine ciltçilik yaparak sektörün her alanında bilgisi olduğunu belirten Mustafa Güler “Cilt yapmak ve kitapları tamir edip onları yeniden kullanılır hale getirmek çok zor ama önemli ve mutluluk verici bir iş. Ben 60 yılı aşkındır bu sektörde emek veriyorum. Yeni nesil ise cilt işini zor ve zahmetli olduğu için pek öğrenmek ve yapmak istemiyor. Ben cilt ustalığının sona ermemesi için  iki oğluma bu mesleği öğrettim. Son nefesime kadar, ayakta  kaldığım  ve elim  iş gördüğü sürece mesleğimi devam ettireceğim’’  dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder