LİSELİ EFE BATIN BUDAK’IN YÖNETTİĞİ KISA FİLMDEN ULUSLARARASI BAŞARI

 


Tarsus Amerikan Koleji (TAC) öğrencisi Efe Batın Budak, senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı “Monoton” isimli kısa filmiyle sınırları aşan bir başarıya imza attı. Efe Budak’ın Tarsus’ta çektiği kısa film, ABD’deki uluslararası kısa film festivallerinde gösterime hak kazandı. “Monoton” ayrıca, Manisa Zeytin Dalı Kısa Film Festivalinde Jüri Özel Ödülü’nü de aldı. 

 

Tarsus Amerikan Koleji (TAC) 10. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Efe Batın Budak’ın çektiği kısa filmin başarısı Tarsus’tan Amerika’ya uzandı. TAC öğrencisi Budak’ın senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı “Monoton” isimli kısa film, uluslararası kısa film festivallerinde gösterime hak kazandı.

İnsanların bir gece orada bulunduktan sonra bağımlısı olduğu, hep aynı ezginin çalındığı ünlü bir mekânı anlatan “Monoton”, Amerika’daki iki ayrı film festivalinden davet aldı. Budak’ın filmi, International Sessions By Lift-Off Global Network Official Selection ile First-Time Filmmaker Sessions By Lift-Off Global Network Official Selection Kısa Film Festivallerinde gösterilecek. Sıradanlaşan hayatlara ironik bir yaklaşım sunan “Monoton” ayrıca Manisa Zeytin Dalı Kısa Film Yarışması’nda da Lise Kategorisinde finalist olarak açıklandı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder