GÖÇMEN’DEKİ KATLI KAVŞAK ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI


  

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin önemli ulaşım projelerinden birisi olan Göçmen’deki katlı kavşak çalışmaları tamamlandı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Meral Seçer’in araçlarıyla kavşaktan geçiş yapmalarının ardından 85’inci gününde kavşak trafiğe açıldı. Başkan Seçer, olumsuz hava koşullarına rağmen kavşak çalışmalarının 84 günde tamamlandığını ifade ederek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi daha etkin, efektif ve çabuk hizmet yapan bir belediye haline geldi” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi tarafından yapımı tamamlanan Göçmen’deki katlı kavşağın açılışında bürokratlar, daire başkanları ve teknik ekip de yer aldı. Ayrıca Başkan Seçer’e Mersin Bisikletli Gezginler Derneği üyeleri ve Mersin Bisikletli Kadınlar da eşlik ederek, bisikletleri ile bisiklet yolundan geçti. Katlı kavşakta yayaların güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmesi için Fen İşleri Dairesi’nin yapımını tamamladığı Göçmen’de 2, Beşyol’da da 1 adet üst geçit yer alıyor.

Seçer: “Bu katlı kavşak, akıllı katlı kavşak”

Başkan Seçer, aracı ile kavşaktan geçtikten sonra yaptığı değerlendirmede, “Bu kavşağın Doğu-Batı aksı 755 metre. Kuzey-Güney aksı da 440 metre. Diğer taraftan kapalı kısım da 86 metre. Üzerinde manevra yapacak, dönüş yapacak araçlara da muazzam bir alan sağlıyor. O açıdan çok iyi oldu bu. Diğer taraftan bu katlı kavşak, akıllı katlı kavşak. Çünkü eğimi % 3-3,5 civarında. Bu önemli bir eğim oranı. Ayrıca, kapalı kısımdaki aydınlatmalar gün ışığıyla eş zamanlı olarak sensörler vasıtasıyla ayarlanabiliyor. O da çok önemli ve ilk bisiklet yoluyla beraber tasarlanan katlı kavşak bu. Bizim Kuzey-Güney aksında stadyum, sahil Adnan Menderes Bulvarı arasında 5 bin 700 metrelik bu güzergâhta bisiklet yolu var. Bu katlı kavşak o bisiklet yolunu birbirine bağlıyor” dedi.

“Büyükşehir daha efektif ve etkin hizmet yapan bir belediye haline geldi”

Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımlarda birinci derecede hassasiyet gösterdiği konunun çalışmaları bir an önce sonuçlandırmak olduğu vurgusunu yapan Başkan Seçer, “Neden? Çevreye fazla zarar vermemek, vatandaşın mağduriyet yaşamamasını sağlamak için. Hatırlayacağınız gibi 8 Nisan 2019'da mazbata aldım. Belediye Başkanlığı görevine başladım arkadaşlarımla beraber. Kuvayı Milliye Kavşağı akamete uğramıştı, inşaat durmuştu, müteahhit bırakmıştı. Seçim öncesi sözüm vardı, ‘gelir gelmez katlı kavşağınızı bitireceğim’ diye ve o sözümüzde durduk. 8 Nisan ile 19 Mayıs arası o süre içerisinde katlı kavşağın yapımını tamamladık. İkinci katlı kavşağımız da Sevgi Katlı Kavşağı’dır. Onu da 87 günde tamamladık. Bugün trafiğe açtığımız Göçmen Katlı Kavşağı da 84 günde tamamlandı, dün akşam itibariyle. 8 Ocak’ta başlamıştık. Bugün 85’inci günü trafiğe açıyoruz ve bu 85 günün de 42 gününde hava muhalefeti, yani yağmur vardı. Bunu da göz önünde bulundurduğunuz zaman demek ki Mersin Büyükşehir Belediyesi daha etkin, daha efektif, daha çabuk hizmet yapan bir belediye haline geldi” diye konuştu.

Mersinliler yeni katlı kavşağı sevdi

Göçmen’de yaşayan vatandaşlardan Ömür Işık, katlı kavşağın kendilerine büyük kolaylık sağlayacağını belirterek, “Biraz sıkışıklığı yaşadık açıkçası bu dönemde ama çok kısa sürede, güzel bir şekilde bitirdiler. Tebrik ediyorum, herkesin emeğine sağlık. Herkes için hayırlı olsun” dedi.

“Karınca gibi çalışıyorlardı”

Lütfiye Beştaş, çalışma alanına çok yakın bir yerde oturduğunu ifade ederek, “Mersinimize hayırlı, uğurlu olsun. Çok güzel bir çalışma. Hepsi çok güzel çalıştı. Karınca gibi çalışıyorlardı. Burayı bir günde boyadılar. Yağışları, balçıkları yaşadılar, çamur içinde çalıştılar. Tabii ki çok mutluyuz. Ne güzel katlı kavşağa kavuştuk. Yakında Metro’ya kavuşacağız inşallah. Çok güzel bir duygu” diye konuştu.

“Gerçekten çok güzel oldu”

Mahalle sakinlerinden İbrahim Halil Tekkardeş, Başkan Seçer’in Mersin için yaptığı hizmetlerden çok memnun olduklarını dile getirerek, “Çok güzel bir hizmet, harika. Allah Vahap Seçer’i başımızdan eksik etmesin. Gerçekten büyük bir Belediye Başkanı. Mersin için bayağı bir hizmet yapıyor. Biz de bundan çok memnunuz” dedi. Tekkardeş, Göçmen’deki katlı kavşağın Sevgi Katlı Kavşağı’ndan daha kısa sürede bitirilmesine ilişkin olarak da “Çok harika. Trafiğe yüzde 100 katkısı olur” diye konuştu.

Başkan Seçer’in yönetimiyle Mersin’de büyük değişimler olduğunu belirten Halil Gürbüz, “Mersinimize  hayırlı olsun diyorum. Helal olsun yani. Trafiğin çok daha rahat olacağını düşünüyorum. Mersin gerçekten çok güzelleşiyor” dedi.

“Mersin için gerekliydi”

Bölgedeki işletme sahiplerinden Necmettin Cabadak, Göçmen’deki katlı kavşak için herkesin büyük fedakarlıkla çalıştığını gördüğünü belirterek, “Çok güzel oldu. Sayın Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Böyle güzel bir yol yapılmasına gerçekten de minnettarız. Şükranlarımı sunuyorum. Mersin için gerekliydi, geç kalmış şeylerdi bunlar. Ama inşallah Vahap Başkanım bunları başaracak ve hepsini yapacak inşallah, umutluyuz. Söz verdi, işinde de gerçekten sözün eridir, işini başarıyla yapıyor.  Daha önce buranın trafiği gerçekten çok yoğundu. Burada tıkanıyordu yani vatandaş burada zorlanıyordu gerçekten. Ama şu anda sanırım Mersin'in en güzel kavşağı Göçmen kavşağı oldu” ifadelerine yer verdi.

“Mersin, Türkiye’de bir atılım yapıyor”

Mersin Bisikletli Gezginler Derneği Başkanı ve Tüm Bisiklet Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Ahmet Salih Özenir, yeni katlı kavşağın trafik yoğunluğuna fayda sağlayacağını belirterek, Büyükşehir’in kavşağa bisiklet yolu kazandırmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özdemir, “Mersin Büyükşehir Belediyesi bildiğimiz kadarıyla Türkiye'nin bisiklet yoluyla yapılan ilk katlı kavşağını bu kavşakta gerçekleştirdi. Mersin Bisikletli Gezginler Derneği olarak biz Mersin’in bisikletli ulaşımla tanışması, bu kültürün yaygınlaşması, bisikletin bir ulaşım aracı olarak kullanılması için 20 yıldır çalışan bir topluluk ve derneğiz. Mersin Büyükşehir Belediyesi ile de çok rahat çalışıyoruz bu anlamda. Taleplerimiz yerine getiriliyor. Bisiklet yollarımız, bisiklet park yerlerimiz yapılıyor. Mersin, Türkiye’de bir atılım yapıyor şu anda” dedi.

Mersin Bisikletli Gezginler ile beraber aktif olarak bisiklet turlarına katılan Tülay Bilir ise “Bisikletle ilgili atılan adımlara çok seviniyoruz çünkü hem güvenliğimiz hem de insanlar için farkındalık yaratması çok önemli. Artı söz verilen sürede hatta daha kısa bir sürede bitmiş olması bizim için ayrıca sevindirici oldu” ifadelerine yer verdi.

Katlı kavşak ile ilgili düşüncelerini aktaran çocuklardan Sezer Yersoy, “Çok iyi yapmışlar. Bence çok iyi olacak çünkü ileride hep kazalar oluyor. Biz her gün bisikletle buradan geçiyoruz. Yani can güvenliğimiz yokmuş gibi hissediyoruz, çok korkuyoruz. Bisiklet yolu var artık” derken, Civan Mert “Biz de bir ara kaza yaptık bu yolda. Çok iyi oldu böyle yapmaları. Teşekkürler” diye konuştu

0 Yorumlar

Yorum Gönder