TARSUS BELEDİYESİ, BAHAR ŞENLİĞİNDE BİNLERCE FİDAN DAĞITTI

 


Tarsus Belediyesi, baharın gelişini kutlamak amacıyla vatandaşlara Bahar Şenliği düzenledi. Şenlik’te binlerce vatandaşa fidan dağıtımı yapılırken, düzenlenen etkinlikler ile renkli görüntüler oluştu.


Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü organizesinde düzenlenen şenliğe binlerce vatandaş katılım sağladı.

Gönüllü 600 çiftçiye ve vatandaşlara dağıtılan 8 bin fidan,  hem toprak anayı yeşillendirecek hem de fidanların yetişip büyümesi ile ağaçlar meyve verecek.

Meyve ağaçlarının yanı sıra dağıtılan aromatik bitki fidanları kök salıp büyüdükten sonra sağlık alanında ve kozmetik sektöründe kullanılan ürünlere dönüşecek. Şenlikte, Tarsus Belediyesi’nin bünyesinde bulunan kreş öğrencilerinin doğa temalı gösterilerinin ardından, 4 yaş grubunda bulunan 2 kız öğrencinin İstiklal Marşını ezbere okumaları takdir topladı.

 Ardından Güner Yüksek (Hala) Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi Halk Oyunları Atölyesi Kadın Folklor ekibi davul zurna eşliğindeki oyunları etkinliğe neşe kattı. Etkinliğe, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Belediye Meclis Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi ve Deva Partisi Tarsus İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Muhtarlar Derneği Tarsus Şubesi Başkanı Tugay Benli, Tarsus ve Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü, çok sayıda mahalle muhtarı, belediye birim müdürleri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Şenlikte vatandaşlarla bir araya gelen Tarsus Belediye Başkanı Dr.Haluk Bozdoğan, ‘’Kıymetli hemşehrilerim, özellikle suyun ve gıdanın ne kadar önemli olduğunu pandemi döneminden sonra hepimiz çok iyi anladık. 

Bu nedenle ilçemizi öncelikle gıda alanında daha üretken bir hale getirmemiz gerekiyor. Bu yüzden tarımda çeşitliliği arttırmak ve devamlılığı sağlamak amacıyla fidanlarımızı sizlerle buluşturuyoruz’’ dedi.

Türkiye Muhtarlar Derneği Tarsus Şubesi Başkanı ve Fatih Mahallesi Muhtarı Turgay Benli, ‘’Fidan dağıtımına öncülük yapan Başkanımız Haluk Bozdoğan'a hepinizin huzurunda şahsım, derneğim Tarsus adına teşekkür ediyorum. Yaptığı bu hizmetler görülüyor.

 Bundan sonra sayın Başkanımızın ve muhtarlarımızın verecekleri emeklerle daha fazla hizmet vereceğimize hepinize sözünü veriyoruz. Başkanımıza teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.

Gaziler Mahallesi Muhtarı Çiğdem Ekici,’’ Başkanımızın üreticiye ve çiftçiye verdiği desteği biz de vatandaşlar tarafından çok olumlu yönde almaktayız. Yapmış ve yapacak olduğu bütün çalışmalarda başkanımıza ve ekibine başarılar diliyorum’’ dedi.

  

0 Yorumlar

Yorum Gönder