MESKİ'DEN KARADUVARDA ÇALIŞMA


 

MERSİN HABER- MESKİ’de Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’nde çalışma.. Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Akdeniz ilçesi Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’ndeki koku sistemi yapım işini tamamladı. Çalışma kapsamında Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’nde üzeri açık olan ünitelerin kapatılması sayesinde bölgede yaşanabilecek koku sorunu önlenmiş oldu.

MESKİ Genel Müdürlüğü’nün yatırım bedeli 5 milyon 480 bin lira olan yapım işi kapsamında 30.000 m³/h kapasiteli ileri biyolojik koku giderimi sistemi ile koku oluşturan kaynakların kapaması/izolasyonu yapıldı.

 

 

 

Tesis girişindeki ön arıtma kısmından (giriş yapısı ve ızgara binası, havalandırmalı kum ve yağ tutucu ünitesi, debi ölçüm kanalı ve ön çökeltme dağıtım yapısı, ön çamur yoğunlaştırıcılar ile kum ayrıcı binası) toplanan atık gazlar arıtılıyor. Kokuyu oluşturan atık gazlar borular vasıtasıyla toplanıyor, kirli hava vakumlama fanlarıyla koku giderim ünitelerine taşınıyor ve arıtımı sağlanıyor. Yeni sistemle birlikte tesise yeni bir görünüm kazandırılırken, yaşanabilecek koku sorununun da önüne geçildi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder