SORUMLU DENETÇİ EĞİTİMİ TARSUS TİCARET BORSASIN DA BAŞLADI

 


Ticaret Bakanlığı Orta Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından 15- 17 Aralık tarihlerinde 3 gün sürecek Ürün Güvenliği ve Denetimi Tebliği eklerinde yer alan tüm ürün gruplarını kapsayan 100'e yakın katılımcısı ile Sorumlu Denetçi Eğitimi Tarsus Ticaret Borsasın da başladı. 

Sorumlu Denetçi Eğitimi, Orta Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Ceylan ER’in açılış konuşması ile başladı. 

Bölge Müdürü ER, eğitime farklı illerden katılan kursiyerlere başarılar dilerken Sorumlu Denetçi Eğitimi için ev sahipliğinde bulunan Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kuruluna teşekkür etti. 

Bölge Müdürü ER, konuşmasında “Borsamızda biz kendimizi ev sahibi gibi hissediyoruz. Borsamız yönetim kurulumuza, iş birlikleri, eğitim konusunda yer tahsisi ve sundukları olanaklar için teşekkür ederiz. Bu eğitim sonunda sorumlu denetçi olacakların ihracattaki iş ve işlemlerini hızlı ve güvenilir bir şekilde yapacaklar.” İfadesinde bulunarak “Eğitim sonunda düzenlenecek sınavda tüm katılımcılarımıza başarılar dilerim” dedim. 

Bölge Müdür Yardımcısı Cevat Çelebi ise eğitime katılacaklara başarılar diledi. Çelebi, yapılacak eğitim ve sınavla ilgili teknik açıklamalarda bulunarak Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi (TAREKS) üzerinden kullanıcı olacakların hak ve sorumluluklarına ilişkin konular ile  eğitimin önemi konusunda bilgilendirmede bulundu. 

Düzenlenen Sorumlu Denetçi eğitiminin ilk gününde katılımcılara başarılar dileyen Borsa Başkan Yardımcısı Ali Seçer “Ülkenin sosyol, ekonomik ve özelikle dış ticareti açısından bu tür eğitimlerin planlanmasında bölge müdürlüğümüze işbirlikleri için teşekkür ederiz. Eğitime katılanların daha güvenilir şartlarda ihracatımıza katkılarını sağlayacak bu eğitime hepiniz hoş geldiniz. Bölge müdürlüğümüze de bize ev sahipliği yapma fırsatı verdiği için ayrıca teşekkür ederiz.” Dedi. 

Eğitim, Ticaret Denetmenleri Koordinator Önay Türk ‘ün sunumuyla başladı 

Eğitime Ticaret Denetmeni Şube Müdür V. Selahaddin Murat SEYHAN ile beraberindeki eğitimci Ticaret Denetmenleri tarafından veriliyor. 

Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uygun olarak dijital kapalı platform üzerinden 2 farklı salonda eğitimler eş zamanlı olarak  düzenlenmektedir.

0 Yorumlar

Yorum Gönder