KADIN HEKİMLER EĞİTİME DESTEK VAKFI-KAHEV TARSUS ŞEHİTİSHAK İLKÖĞRETİM OKULU'NDA BİR SINIFI HAYATA GEÇİRDİ


2017 yılında bir grup kadın hekimin maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimlerine devam etmekte zorluk çeken öğrencilere yardım ettikleri bir sosyal medya platformunda tohumları atılan, 31 Aralık 2018 yılında tescillenen Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı-KAHEV Tarsus Şehitishak İlköğretim Okulu'nda bir sınıfın bakım, onarım ve tadilatını yaptırarak ihtiyaçlarını giderdi.

Mersin Şehir Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü-KAHEV Mersin Sorumlusu Dr. Emine Çiğdem Çatal, Diş Hekimi Dt. Abide Pınar Çakmak ve Öğretmen Elif İlke Çatal Cin her kız çocuğunun mutlaka okuması ve meslek sahibi olması gerektiğini savunan ve bu uğurda mücadele eden bir annenin üç evladı olarak Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı-KAHEV aracılığıyla çocukluk hayali öğretmenlik olan ve 12 yaşında annesini kaybedince öğrenim hayatı son bulan anneleri Sabahat Çatal'ın anısına Şehitishak İlköğretim Okulu'nda bir sınıfın bakım, onarım ve tadilatını yaptırarak ihtiyaçlarını giderdi. 

Önceden depo olarak kullanılan sınıfın bakım, onarım, tadilat ve tesbit edilen ihtiyaçları giderme çalışmasını yürütme sorumluluğunu Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı-KAHEV'nın Tarsus Sorumlusu Aile Hekimi Dr. Asu Hız Kuş ve KAHEV Tarsus Gönüllüsü Serap Kerimoğlu üstlendi. Şehitishak İlköğretim Okulu Müdürü Kazım Kayhan Yıldırım ve öğretmenleri, Sınıf Öğretmeni Nurten Müftüoğulları ve öğrenci velileri çalışmaya gönüllü olarak büyük bir özveriyle destek verdi. 

Yurt içinde ve yurt dışında, gayret ve özveriyle çalışan; kültürel, bilimsel, sosyal çalışmalarla birlikte eğitim alanında çalışmalar yaparak yaşadığı toplumu ileri medeniyetler seviyesine ulaştırmayı; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmeyi amaç edinen Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı-KAHEV'nın Tarsus Şehitishak İlköğretim Okulu'nda hayata geçirdiği sınıfın Açılış Töreni'ne; Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Şehitishak İlköğretim Okulu Müdürü Kazım Kayhan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü-KAHEV Mersin Sorumlusu Dr. Emine Çiğdem Çatal, Diş Hekimi Dt.Abide Pinar Çakmak, Şehitishak Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimi-KAHEV Tarsus Sorumlusu Dr. Asu Hız Kuş, Mersin 112 Başhekimi Dr. Turgay Kuş, Diş Hekimi Dt. Belma Gürman, KAHEV Tarsus Gönüllüsü Serap Kerimoğlu, Şehitishak İlköğretim Okulu öğretmenleri, öğrencileri, velileri ile birlikte basın mensupları katıldı.

Açılış Töreni'nde, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu eğitimin önemine dikkat çekerek eğitim verilen okulların ve sınıfların donanımlı olmasının öğretmen ve öğrenci üzerindeki etkisini anlattı. Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı-KAHEV, Mersin Şehir Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü-KAHEV Mersin Sorumlusu Dr. Emine Çiğdem Çatal ve ailesi başta olmak üzere sınıfın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Mersin Şehir Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü-KAHEV Mersin Sorumlusu Dr. Emine Çiğdem Çatal ve Şehitishak Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimi-KAHEV Tarsus Sorumlusu Dr. Asu Hız Kuş Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı-KAHEV bünyesinde yapılan çalışmaları anlattı. Şehitishak İlköğretim Okulu sınıfının bakım, onarım, tadilat ve tespit edilen ihtiyaçlarını giderme çalışması ile ilgili bilgilendirme yaptı. Katılımcılara teşekkür etti.

Açılış kurdelesinin kesiminin ardından Şehitishak İlköğretim Okulu Sınıfı hayata geçirildi. 

Açılış Töreni, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu'nun Merhume Sabahat Çatal'ın anısına yaptırılan Şehitishak İlköğretim Okulu Sınıfı'nın emektarı, Merhume Sabahat Çatal'ın eşi, Emekli Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Çatal'a plaket takdimi ile birlikte Sınıf Öğretmeni Nurten Müftüoğulları'nın-öğrencilerinin-velilerinin hazırladıkları çiçek ve hediyenin Çatal ailesine sunumu ile son buldu.

Haber: Fırat Maktay

0 Yorumlar

Yorum Gönder