BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS MİTHATPAŞA MAHALLESİ’NDE LGS HAZIRLIK KURSU

 


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği yaratabilmek için sosyal projeleri ve yatırımları hızla devam ediyor.

 Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak Tarsus merkez Mithatpaşa Mahallesi’nde LGS’ye yönelik olarak 8. sınıf öğrencileri için Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi açılıyor. Şehitler Caddesi üzerinde bulunan kurs merkezi önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak.

 Muhtarların katılımı ile toplantı yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan ile Koordinasyon Şube Müdürü Soner Yetgin, Mithatpaşa Mahallesi’nde açılacak kurs merkezinde, çevre mahalle muhtarları, idareciler ve öğretmenlerle toplantıda bir araya geldi.

 

Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı-Anıt Mahallesi Muhtarı Mustafa Naci Güllü, Mithatpaşa Mahallesi Muhtarı Muhittin Borlukan, Bağlar Mahallesi Muhtarı Ahmet Altundağ, Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın, Gazipaşa Mahallesi Muhtarı Ayhan Kızıltaş, Öğretmenler Mahallesi Muhtarı Vedat Sarı, Tekke Mahallesi Muhtarı Cevdet Akkaya ve Kumdere Mahallesi Muhtarı Yakup Alışkan’ın katıldığı toplantıda konuşan İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, “Başkanımız sayın Vahap Seçer, çocuklarımızı ve gençlerimizi oldukça önemsemekte, bu doğrultu da eğitime sürekli olarak destek olmaktadır.

 

İçinde bulunduğumuz LGS hazırlık kursumuzda, hem Mithatpaşa Mahallemizde bulunan çocuklarımıza, hem de çevre mahallelerde de bulunan çocuklarımızın eğitimlerine büyük katkı sağlayacaktır. Ülkemiz zor günler yaşıyor. İçinde bulunduğumuz durumda dahi iyi eğitim almış gençlerimizin güzel yerlere geldiklerini görüyoruz. Bu eğitim kurumlarından faydalanacak çocuklarımızın da ileri de iyi mevkilere geleceklerine gönülden inanıyorum. Pırıl pırıl öğretmenlerimiz burada hizmet verecekler. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

Yenice’de geçtiğimiz yıl LGS hazırlık kursu açan Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa’da ki kursun ardından yine önümüzdeki günlerde Eski Ömerli Mahallesi’nde de LGS hazırlık kursları açacak.

0 Yorumlar

Yorum Gönder