BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN HAZIRLADIĞI ‘TARSUS 100. YIL ETKİNLİK ALANI’NDAKİ SERGİ 2 GÜN DAHA AÇIK KALACAK

 


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından “Tarsus’un Kurtuluş Haftası Kutlamaları” kapsamında hazırlanan ‘Tarsus 100. Yıl Etkinlik Alanı’ndaki programlarda tarih dolu anlar yaşandı. 3 gün süren oturumların son bölümünde ise tarihçi-yazar Sinan Meydan, düzenlenen söyleşi de Tarsuslularla buluştu. Bu arada vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle platform 28 ve 29 Aralık’ta da açık kalacak.

 Tarsus Cumhuriyet Meydanı’ndaki Etkinlik Alanı’nda ‘Milli Mücadele’, ‘Yüzyıl’ ve ‘Mersin’in Hafızası’ sergileri yer alırken; ünlü edebiyatçı, tarihçi, akademisyen ve yazarlar tarafından söyleşiler gerçekleştirildi. Etkinlik alanında kurulan ‘VR Mersin’de kentin tüm tarihi ve doğal zenginliklerinde sanal bir gezinti yapma imkanı bulunuyor.

 Söyleşilerin son programında ise ünlü tarihçi ve yazar Sinan Meydan, vatandaşlarla buluştu. “Kurtuluştan Kurtuluşa” konulu söyleşi de konuşan Sinan Meydan, Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale’de gösterdiği başarıların, Milli Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında büyük rolü olduğuna dikkati çekti.

 Sinevizyona yansıttığı belgelerle sunumunu coşku içerisinde yapan Sinan Meydan, program sonunda okuyucularına kitaplarını imzaladı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder