BORSA BAŞKANI KAYA; ASGARİ ÜCRETLİNİN REFAHI İŞVERENİ MUTLU EDER

 

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, bugünlerde belirlenecek asgari ücrete yapılacak yeni düzenlemenin çalışana da , işverene de hayırlı olacağı düşüncesinde olduklarını söyledi. 

 Murat Kaya, enflasyon karşısında asgari ücrete yönelik hükümet tarafından başlatılan iyileştirme çalışmasını gazetemize değerlendirdi. 

 İşletmelerin maliyetlerini düşürmek üzere beklentileri ve buna dönük-faiz indirimi, vergi yükü-iyileştirme yapılması gerektiğini belirten Borsa Başkanı Kaya, işçinin alım gücünün arttırılması, işverenin ise vergi yükünün azaltılması gerektiğini ifade etti. 

 “Asgari ücretin enflasyonun üstünde olması gerekiyor, çünkü asgari ücretlinin refahı işvereni mutlu eder” diyen Başkan Kaya “Bu işin çalışan tarafı. Diğer tarafına yani işveren tarafına geçtiğiniz zaman da vergi ile birlikte büyük bir yük olacak. 

Hem işvereni hem de işçiyi mutlu etmek gerekir. İşçinin alım gücünün arttırılması gerekiyor ama istihdam ve üretim için de vergi yükünün işvereni zorlamaması gerekir. Asgari ücret arttırılırken, vergi yükününde düşürülmesini bekliyoruz. Bunun bir orta yolunun bulunacağına inanıyoruz. Vergilerin azaltılması ya da kaldırılması bir çözüm olur. Vergi yükü azalırsa 4 kişi istihdam edileceğine 5 kişi istihdam edilebilir” şeklinde sözlerini tamamladı. 

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder